Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українських шахістів виключать з рейтингу ФІДЕ

Міжнародна федерація шахів (FIDE) на своєму офіційному сайті оприлюднила інформацію про дискваліфікацію українських шахістів через борг у розмірі 60 тисяч євро, що виник після проведення у Львові матчу за світову шахову корону між стриянкою Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань.

Шахи і Львів: ганьба ціною в 60 тисяч євро

«Відповідно до рішення Ради Президента ФІДЕ на засіданні в Москві 28-29 березня 2016 року, співпраця з Українською шаховою федерацією тимчасово призупинена, оскільки не були виконані усі умови з боку української федерації під час проведення матчу за звання чемпіонки світу у Львові між українкою Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань. Санкції до українських шахістів будуть введені після публікації оновленого рейтингу. Наші провідні гросмейстери не зможуть взяти участь у чемпіонатах світу, Європи та Олімпіаді або в інших змаганнях, які будуть відбірними до вищезгаданих змагань та проводитимуться під егідою ФІДЕ», - йдеться у повідомленні.

Влада Львова: ми виконали усі зобов’язання перед Федерацією шахів

За інформацією Гал-інфо, новий рейтинг шахістів FIDE опублікує 1 травня. Українських шахістів у ньому не буде. Відповідно, у Федерації шахів України є ще час, щоб уникнути ганьби та дискваліфікації наших шахістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ