Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Український дисидент закликав голландців голосувати за асоціацію

Правозахисник, колишній дисидент та політв'язень Семен Глузман закликав голландців проголосувати за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це йдеться в його заяві, яку розмістив на своїй сторінці у Facebook голландський радянознавець, правозахисник, генеральний секретар міжнародної організації Глобальна ініціатива в психіатрії Роберт Ван Норен.

"У двадцять п'ять років я став в'язнем внутрішньої в'язниці КДБ. Радянський суддя тоді ж, у 1972 році назвав мене особливо небезпечним державним злочинцем і відправив на довгі сім років у табори суворого режиму і три роки заслання в Сибіру. А був я винен тільки в одному – хотів свободи слова в своїй країні", - пише Глузман.

"У новій країні, незалежній Україні я отримав те, про що мріяв. Свобода слова тут реальність. Моя країна поступово, іноді болісно знаходить всі риси європейської держави", - відзначає він.

"У моїй країні сьогодні війна. Російський диктатор Путін категорично не хоче дозволити нам, українцям жити по-європейськи. Він, колишній офіцер КДБ вважає свободу слова небезпечною інфекцією. Він боїться, що слідом за нами російський народ захоче жити з європейськими цінностями, тобто без нього, Путіна. Сьогодні Росія живе в страху, там як і раніше переслідують інакомислячих", - говориться в заяві правозахисника.

"Ми, як можемо, захищаємо вже стало для нас звичним Диво свободи слова, свободи думки, свободи сумнівів. Ми, українці вільно говоримо на двох мовах, українському і російському, відвідуємо храми різних конфесій або зовсім не буваємо в них. Ми – вільні. І ми дуже хочемо освоїти всі без винятку європейські цінності, отримані вами, громадянами Нідерландів при народженні. Ми мріємо стати повноправними європейцями. Допоможіть нам, віддайте за нас свій голос на майбутньому референдумі", - закликає дисидент.

Як повідомлялося, Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ