Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Український «Іван Сила» у Львові – аншлаг!

У Львові в кінотеатрі імені Довженка дитячій аудиторії показали фільм Віктора Андрієнка «Іван Сила». Сам показ був благодійним, а по закінченні з дітлахами поспілкувалися режисер Віктор Андрієнко та виконавець однієї з ролей Василь Вірастюк. У залі був аншлаг.

Вже на прес-конференції Віктор Андрієнко розповів, що «Іван Сила» – це перший за роки незалежності фільм для дітей, на 100% профінансований державою.

Андрієнко також розповів, що цього року в Україні зроблено 20 фільмів. «Це перемога, а про неї ніхто не знає… Тому такі презентації потрібні, бо ми звертаємо увагу, що українське кіно є», – додав він.

Водночас Андрієнко розкритикував український прокат, який, за його словами, повністю віддано іноземцям. До того ж, каже актор, в країні залишилося лише 150 кінозалів, і тільки в 20-30 можна подивитися фільм в форматі DVD.

Щодо труднощів під час роботи над фільмом, то їх не було, бракувало лише часу. Андрієнко розповів, що фінансування на фільм було отримано в один день, а «натура виходила». Стрічку знімали фактично три місяці.

Щоправда, грошей на промоцію держава не дала, тому «якщо нас хочуть бачити, ми збираємося й їдемо», додав Вірастюк. Так, сьогодні у Львові показ «Івана Сили» відбувся за сприяння МГО «Молодь за розвиток Львівщини». «У кожному місті є люди, готові робити добро», – своєю чергою заявив Андрієнко. Аналогічна ситуація була у Тернополі, на Закарпатті, Феодосії. На україномовний фільм йшли глядачі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ