Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Український павільйон вперше на світовому кіноринку у Клермон-Феррані 2017

У Клермон-Феррані (Франція) стартував найпрестижніший світовий фестиваль короткометражного кіно. У рамках фестивалю також відбудеться один із найбільших у світі кіноринків, де Україну буде представлено вперше. Про це повідомили у департаменті міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА.

Національні короткометражні фільми презентуватимуть команди ГО "Сучасне Українське Кіно", Львівської кінокомісії, Львівського кіноцентру та представники Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art, за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Одеського міжнародного кінофестивалю, Львівської облдержадміністрації та Львівської міськради. Цього року кіноринок також відвідають представники Київського міжнародного фестивалю короткометражного кіно та українські режисери Жанна Озірна, Тарас Дронь і Антоніо Лукіч.

Фестиваль щорічно відбувається у невеликому місті Клермон-Ферран і вважається другим після Каннського у Франції за кількістю глядачів (у 2015 році захід відвідали приблизно 200 тисяч глядачів) і професіоналів індустрії (близько 3500 делегатів). Крім 80-ти картин у конкурсі, які демонструються не менше 6 разів у різних кінотеатрах, у рамках фестивалю паралельно проходить безліч інших заходів. Зокрема, йдеться про презентації від телеканалів і кіностудій, пітчинг короткого метру, де автори шукають фінансування та партнерів. Одночасно з переглядом, у першій половині дня також проходять зустрічі та експрес-дебати з режисерами і продюсерами усіх фільмів конкурсної програми.

"Наш візит у Клермон-Ферран – це культурна дипломатія в дії. Для України важливо формувати не лише політичні приводи за кордоном, але й культурні – на всіх рівнях. Я дуже щаслива, що ми стартанули і, не зважаючи на всі труднощі, змогли організувати павільйон. Я неодноразово бувала на кіноринку та фестивалі і знаю, що особистий контакт важливий. Саме в такій атмосфері народжується довготривала співраця та спільні проекти. Є розуміння від Держкіно України та інших державних інституцій перспективи виходу на іноземний ринок і це вселяє велику віру. Ми не просто розказуємо про наші фільми, ми розказуємо про Україну", – коментує голова Львівської кінокомісії та директорка Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art Ольга Райтер.

Для кіноринку команда Львівської кінокомісії створила спеціалізований сайт Українське короткометражне кіно. Сайт стане універсальним інструментом, за допомогою якого міжнародні кіноагенти, інституції та фестивалі зможуть легко і швидко сконтактуватися з режисером чи продюсером фільму, домовитись про показ їхньої картини чи обговорити можливість співпраці.  

Львівська кінокомісія має на меті презентувати місто та область як унікальну знімальну локацію та економічно вигідний майданчик для створення європейського якісного кіноконтенту. Для цього було розроблено  стислий локейшн ґайд, де зображено декілька найпопулярніших знімальних майданчиків у місті та регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ