Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український слід у Гватемалі

Львів’янин Євген Боркін посів високе п’яте місце на чемпіонаті світу з сучасного п’ятиборства, який завершився у Гватемала-Сіті де завершився чемпіонат світу з сучасного п’ятиборства – головний старт сезону. Приємно, що помітними на цьому всесвітньому форумі пентатлону були представники збірної України, в складі якої виступав і львів’янин Євген Боркін.
Серед трьох півфінальних груп Євген Боркін показав третій результат – 4208 очок (у півфіналах спортсмени не бігли крос). Краще за нашого земляка на цій стадії змагань виступили лише француз Жан Берро (4224) та білорус Міхаіл Прокопєнка (4212). Окрім Боркіна до фіналу пробився також і киянин Сергій Шукшина, який добре розпочав і фінал. Разом з поляком Мартіном Горбачем він був першим у стрільбі. Але в подальшому киянин не справився з нервами і в підсумку фінішував лише 28-им. А от Боркін, який у стрільбі був десятим, виступив значно краще. Якби вихованець Олега Фіалковича не провалив фехтування, де він набрав лише 776 очок, то він міг би вперше в своїй кар’єрі зійти на світовий подіум. Але й п’яте місце, яке виборов Євген, набравши в сумі 5428 очок, заслуговує похвали.
А героями чемпіонату стали п’ятиборці Литви Едвінас Крунголкас та Андреюс Задніпровскіс, які набравши відповідно 5588 і 5468 очок, стали володарями золотої і бронзової медалі. Разом з прибалтами на подіум, на його „срібну” сходинку, зійшов угорець Віктор Хорват, який поступився чемпіонові 32-ма пунктами.
Те що в змаганнях чоловіків не вдалося зробити Євгену Боркіну, в турнірі жінок досягла Вікторія Терещук з Луганська. Виступ українки в Гватемала-Сіті справив на всіх присутніх незабутнє враження. Перед останнім видом змагань, легкоатлетичним кросом, Вікторія, яка м’яко кажучи не надто вдало виступила в фехтуванні та стрільбі,  посідала лише 20-те місце. На дистанцію кросу Терещук відправилась лише через 1.13 після лідерів – польки Марти Дзядури та Овнії Фахрі з Єгипту. Проте луганчанка вже вкотре довела, що в спорті боротися потрібно до останнього. І лише за такої умови можна чогось досягти. Вікторія з перших метрів кросу почала відробляти стартовий гандикап, обходячи суперниць одну за одною. Врешті решт вона зуміла наздогнати лідерів і втрутилася в боротьбу за нагороди. На фініші попереду Терещук була лише полька Марта Дзядура, яка з сумою 5356 очок і стала володаркою „золота”. Українка відстала від чемпіонки світу лише на 24 пункти. Шкода, що дистанція кросу не є трішечки довшою... А замкнула трійку призерів єгиптянка Овнія Фахрі (5308), яка стала першою представницею сучасного п’ятиборства Чорного континенту, що спромоглася зійти на п’єдестал пошани чемпіонату світу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ