Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Український суд виправдав "міністра вугільної промисловості" лнр

З лави підсудних – на свободу. Кремінський районний суд виправдав гірника Сергія Баранова, якого окупаційна влада з так званої "ЛНР" називала "міністром вугільної промисловості".

Головний аргумент – сторона обвинувачення надала замало доказів причетності Баранова до створення терористичного угрупування. В суді Баранов та його захист довели, що "міністром" він став вимушено під дулами автоматів. В деталях розбиралася кореспондент "5 каналу" Вікторія Ковальова.

26 місяців слідчих дій та перебування за ґратами. Двічі змінювалися прокурори й чотири рази склад суддівської колегії. Врешті розгляд справи зі Сватового перевели до Кремінського районного суду. Колишнього депутата Первомайської міськради Сергія Баранова звинувачують у причетності до створення терористичного угрупування.

"У травні-червні 2014 року Баранов призначений на посаду "міністра вугільної промисловості, палива та енергетики" "ЛНР". Після чого приступив до виконання обов'язків незаконного органу влади "ЛНР". Які виконував до липня-серпня 2014 року", – зазначає прокурор Луганської обласної прокуратури Андрій Ковальов.

Прокурори вимагали позбавити волі підсудного на 10 років. Обвинувачений наполягає – справа "шита білими нитками". Баранов пояснює, так званим "міністром" його призначили силоміць. У червні 2014-го він був викрадений терористами і вже у полоні дізнався, що життя дружини під загрозою.

Відео, яким апелює захист, адвокати не надали, а прокурори не знайшли. Натомість, показали сюжети та статті з ресурсів бойовиків, де Сергій Баранов впродовж двох місяців дає інтерв'ю у якості так званого "міністра". Обвинувачений апелює – інтернет-джерела не є доказом. Авторку відео допитати не вдалося, бо нині вона перебуває на окупованій території.

Після кількох годин дебатів судова колегія оголошує тригодинну нарадчу перерву. Потому вирок: доказів недостатньо. Відео і покази двох свідків, які упізнали Баранова, до уваги суд не взяв.

"Суд судив Баранова Сергія Олександровича за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України. Визнати не винуватим і виправдати через недоведеність вчинення ним цих кримінальних правопорушень", – зачитує суддя Кремінського районного суду Валерій Ковальов.

Після двох років та двох місяців перебування у слідчому ізоляторі Сергій Баранов із зали суду йде на свободу. Прокуратура вже заявила, що оскаржуватиме рішення в апеляційному суді.

"5 канал"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ