Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український журналіст Сущенко за ґратами в Росії рівно рік

30 вересня 2016 року у Москві було затримано журналіста Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка.

Наступного дня Лефортовський суд Москви дав санкцію на арешт українського журналіста на два місяці. З того часу цей термін кілька разів подовжували, востаннє - до 30 листопада.

Роман Сущенко перебуває у московському слідчому ізоляторі "Лефортово".

Раніше у ФСБ заявляли, що затриманий у Москві Роман Сущенко - полковник і кадровий співробітник Головного управління розвідки Міноборони України і що його затримали під час "шпигунської акції", коли він збирав "відомості про діяльність Збройних Сил Росії".

Кримінальна справа порушена за статтею 276 КК РФ - "шпигунство".

48-річний Роман Сущенко працює в "Укрінформі" з 2002 року, а з 2010 року був власним кореспондентом агентства у Франції, де жив зі своєю родиною.

В "Укрінформі" вважають, що "справа Романа Сущенка політично вмотивована, а сам український журналіст є політичним в'язнем Кремля".

У Москві рік тому він опинився у приватних справах, перебуваючи у відпустці.

На початку 2017 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Про напади на журналістів і свободу слова у Європі", у якій, зокрема, закликала Росію звільнити Романа Сущенка.

Про звільнення Романа Сущенка під час Генасамблеї ООН говорив і президент України Петро Порошенко.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ