Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці до лоукостів ставляться по-філософськи, - опитування

Продовжуючи тему відпусток, фахівці Міжнародного кадрового порталу hh.ua вирішили дізнатися, як ставляться українці до лоукостів і що думають з приводу скасування рейсів ірландської авіакомпанії-лоукостера Ryanair?

Коли у березні 2017 року однією з найбільших європейських авіакомпаній-локусетров Ryanair було оголошено про прихід в Україну, в українців з'явилася можливість спланувати свою відпустку з використанням їхніх послуг. До того ж, з 11 червня, у зв'язку із прийняттям безвізу, перетин кордонів став у рази простішим для громадян України. Поєднання цих двох чинників надали можливість спробувати спланувати літній відпочинок не тільки цікаво, а й за досить доступними цінами. Безвіз і відпустка українців

Результати дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua щодо літньої відпустки у 2017 році показують, що лоукост, на думку українців, дійсно непоганий спосіб заощадити. Так вважає більше 80% опитаних. Однак, для 7% респондентів відпустка не час для економії, вони хочуть отримати високий рівень сервісу та комфорту і у тому числі щодо способу пересування. При цьому, 11% учасників опитування заявили, що для них головне дістатися до пункту призначення, і менш важливо буде це зроблено за допомогою авіакомпанії-лоукостера чи ні.

Однак, бюджетним польотам українців не судилося збутися. Компанія Ryanаir скасувала вихід на український ринок авіаперевезень. У зв'язку з цим, тим, хто встиг придбати або забронювати квитки цієї компанії, довелося або здавати їх, або обмінювати на інші.

Разом з тим, близько половини українців доволі по філософські поставилися до цієї ситуації. Під час опитування вони зазначили, що при покупці лоукостів, гарячих путівок та інших способах економії завжди є елемент ризику і до цього просто потрібно бути готовим. При цьому, кожен п'ятий респондент розповів, що не став поспішати і заздалегідь купувати квитки, завдяки чому ця проблема взагалі обійшла його стороною. Щоправда, є частина тих, хто турбується про більш глобальні наслідки історії з компанією Ryanаir в Україні. 19% опитаних зазначають, що цей негативний досвід може привести до того, що українці стануть менше довіряти лоукостам взагалі.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у липні 2017 року. В опитуванні взяли участь 984 респонденти з різних регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ