Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українці не зверталися по допомогу після авіаудару Росії в Сирії, – посольство України

За інформацією посольства України в Сирії, українських громадян немає у місцях, куди Росія завдала авіаудару 30 вересня. Із моменту удару до відомства не звернувся жоден постраждалий.

Повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода тимчасовий повірений у справах України в Сирії Володимир Джиджора.

«На постійному консульському обліку у нашому посольстві стоїть 21 громадянин, який проживає у місті Хомс, дві громадянки проживають у місті Хама і одна громадянка – в провінції Хама. Водночас, не факт взагалі, що ці громадяни досі перебувають на цих територіях, оскільки було багато хвиль евакуації, як масових, так і штучних», – говорить Джиджора.

Тимчасовий повірений додає, що із зареєстрованими на небезпечних територіях українськими громадянами відомство намагається зв’язатися телефоном.

«Поки що жоден із телефонів не відповів, щоразу ми отримуємо сигнал, що громадяни недоступні. Це, в принципі, свідчить, що телефони давно відключені, і цих громадян уже немає в Сирії», – додає він.

Москва розпочала повітряні удари по території Сирії 30 вересня після того, як Рада федерації Росії (верхня палата парламенту) дозволила президенту Володимиру Путіну використовувати російські війська за кордоном.

Росія заявляє, що цілила по позиціях радикальних ісламістів, але американські представники та сирійські опозиційні групи кажуть, що бомби влучили по територіях, які угруповання «Ісламська держава» не контролює. За повідомленням антиасадівської коаліції, внаслідок цих авіанальотів загинули 36 цивільних, серед яких п’ятеро дітей.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ