Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці об’єднуються для збереження і відновлення Карпат

Всесвітній фонд природи WWF розповів про початок всеукраїнської програми «Разом за природу», мета якої — популяризувати українські Карпати, а також допомогти зберегти та відновити їх величні ліси, - прес-служба WWF в Україні.

Олена Тарасова-Красієва, національний координатор WWF в Україні, представила результати діяльності Фонду в нашій країні й останній звіт про стан довкілля на планеті Living Planet Report 2016. За даними звіту, щороку людство споживає більше ресурсів, ніж встигає відновити наша планета. Якщо тенденція не зміниться, то у 2030 році для забезпечення потреб нам знадобиться дві Землі.

«Щоб змінити поточну ситуацію, варто діяти разом», — наголосила координатор WWF в Україні.

Партнерів у збереженні природи WWF шукає в урядах, громадському секторі, бізнесі й серед звичайних громадян. В Україні першим досвідом корпоративного партнерства WWF стала співпраця з ТМ «Моршинська».

Першим етапом програми «Разом за природу» стане підтримка Карпатського національного природного парку, Національного природного парку «Сколівські Бескиди» та Національного природного парку «Синевир».

«Зберегти й відновити природу Карпат — це можливість покращити стан води й повітря, місце життя й відпочинку українців, — зазначив директор департаменту з питань заповідної справи Міністерства екології України Ігор Іваненко.— Природно-заповідні території Карпат — це той спадок, який ми з гордістю передамо прийдешнім поколінням. Спільні зусилля з відтворення та збереження лісів є довготривалими інвестиціями, що допомагають охороняти природу вже сьогодні, а також налагоджувати діалог з місцевими громадами та створювати імідж нашої країни на міжнародній арені».

«Моршинське родовище — одне з небагатьох у світі джерел чистої природної води, яка походить з Карпатського регіону. Як соціально відповідальний бренд, ми хочемо віддячити природі, яка створила унікальну мінеральну воду», — пояснив Марко Ткачук, генеральний директор IDS Borjomi Ukraine. В рамках першого етапу проекту вже навесні планується висадити до 20 тисяч саджанців на 5 га знеліснених територій Карпат.

Кожен українець має можливість долучитися до цієї ініціативи і подарувати Карпатам своє іменне дерево! Дізнатися, як це зробити, а також знайти іменне дерево можна буде на сайті zapryrodu.com.ua.

Долучайтеся, адже захистити природу можна лише спільними зусиллями!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ