Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці стали активніше користуватися Instagram і рідше Facebook

Аудиторія Instagram за останні півтора місяці виросла майже в півтори рази – з 3,8 мільйона до 5,6 мільйона користувачів. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на дані Watcher.

Зазначається, що за останній тиждень кількість українських користувачів Facebook зменшилась на 100 тис – з 9 млн до 8,9 млн. Рекорд в 9 млн було зареєстровано 19 червня.

Ймовірно, що основна причина цього невеликого падіння полягає в тому, що в перший тиждень після заборони російських соціальних мереж в Україні (з 18 травня), був сильний пік в кількості нових реєстрацій.

Звісно, що не всі користувачі, які зареєструвались, стали постійними користувачами соцмережі. А статистика Facebook зараховує лише тих, хто хоча б раз протягом останніх 30 днів був залогінений в сервіс. Аналогічно рахуються й користувачі Instagram.

Як свідчать дані Facebook, загальна унікальна аудиторія Facebook та Instagram в Україні складає 11 млн. Зважаючи на те, що з цих 11 млн Інстаграмом користуються 5,6 млн, а Facebook – 8,9 млн, це означає, що спільно обома сервісами користується 3,3 мільйони українців. Окремо Facebook користуються 5,6 млн, а Instagram – 2,3 млн.

Повідомляється, що саме Instagram та Facebook стали основними реціпієнтами нових користувачів з ВКонтакте та Одноклассників. Сумарна унікальна аудиторія Instagram та Facebook ще на початку травня становила 7,5 млн користувачів.

Тобто з моменту введення дії заборони на доступ до російських соцмереж, унікальна аудиторія обох сервісів зросла на 3,5 млн.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ