Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці у Варшаві розгорнули фотографії українських героїв під посольством росії

Біля посольства країни-загарбника у столиці Польщі активісти спільноти «Євромайдан-Варшава» розгорнули фотографії загиблих у боях із російськими окупантами українських воїнів: солдатів та офіцерів Збройних Сил України та добровольців. Про це повідомили в регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Одягнуті в траур чоловіки та жінки упродовж години під рясним дощем тримали портрети кращих синів України, які віддали за волю своєї країни найцінніше - життя.

В такий спосіб активісти вирішили нагадати кремлівському очільнику, який 7 жовтня намагається відсвяткувати власний день народження, що українці не забувають злочинів і не прощають образ.

- Акції подібні до цієї ми проводили два роки поспіль.  Приносили до російського посольства труни та хрести, як атрибути кремлівського режиму, - говорить одна з організаторок акції #PutinHappyLastYear Наталія Панченко. – Сьогоднішній протест –тихий, втім не менш змістовний. Ми одяглися у чорне і принесли із собою портрети загиблих у боях українців. Особисто я тримаю портрет Василя Сліпака, талановитого оперного співака світового рівня, який загинув на Донбасі від кулі ворожого снайпера. Василь був моїм другом.

«Душі загиблих хлопців, гадаю, теж хочуть «побажати» чогось Путіну. Вважаю, що інші слова тут зайві. Адже саме кремлівський диктатор винен у смерті найкращих синів України»: додала вона.

Додамо, що участь у акції взяли близько тридцяти осіб. Здебільшого – студентська молодь. Втім, були й представники старшого покоління. Захід відбувся під пильним наглядом варшавської поліції. Втім, правоохоронці не заважали і трималися на відстані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ