Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці в польських магазинах витратили півмільярда євро. Що вони купують?

Українці в польських магазинах витратили півмільярда євро. Що вони купують? Інформацію опублікувало видання Prostir.

Під час одного візиту до Польщі пересічний громадянин України залишив у магазинах і ресторанах країни в середньому 773 злотих (майже 5 700 грн.).

Польські експерти наголошують: більша відкритість на прикордонний рух і працівників з України може істотно допомогти польському ВВП.

У другому кварталі 2017 року кордон Польщі перетнули 46 мільйонів іноземців. Їх кількість зростає швидше, ніж кількість поляків, які перетинають кордони власної держави. Це означає, що іноземці частіше відвідують Польщу, ніж поляки сусідні країни.

Іноземці залишають у Польщі все більше і більше грошей. Як було відзначено Головним статистичним управлінням країни, найбільше з-посеред сусідів витрачали іноземці, які перетинали кордон з Німеччиною (47,6 відсотка від загального обсягу видатків іноземців), відтак іде Україна (20,3 відсотка), Чехія (11,5%). Словаччина (7,8%), Білорусь (6,4%), Литва (4,8%) та Росія (1,6%).

Однак, якщо подивимося на середні витрати іноземців під час одного візиту до Польщі — то саме українці витратили рекордну суму.

Українці в середньому за один візит витрачали 773 злотих, що на 42 злоті більше, ніж у попередньому кварталі.

Ці цифри для польських експертів виглядають шокуючими, особливо якщо порівняти це з досить низькою середньою зарплатнею в Україні.

Якщо взяти до уваги, що середня заробітна плата в Україні складає близько 7 тисяч гривень, то українці, які приїжджають до Польщі, за один візит залишають тут майже всю зарплату.

У цілому в другому кварталі цього року громадяни України придбали в Польщі товарів і послуг на понад 1,9 млрд злотих.

Вони в основному купували непродовольчі товари (83% від цілої суми). Серед непродовольчих товарів найбільший попит — на будівельні матеріали, устаткування квартири або будинку, побутову техніку та електроніку, а також частини та приладдя для транспортних засобів.

На харчові та безалкогольні напої іноземці витратили понад 13% від цілої суми, а на інше — близько 4%.

Prostir

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ