Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українців роз'єднує не мова, а окупанти – Президент

Захід і схід України примиряться, коли з території країни заберуться окупаційні війська. Про це заявив Президент Петро Порошенко.

"Коли на території України не будуть стояти окупаційні війська, то питання примирення не буде стояти взагалі. Нас нічого не роз'єднує. Усі питання щодо, нібито, нашого роз’єднання, які стосуються мови, землі, віри, – вони абсолютно штучні. І сьогодні ми можемо стверджувати, що українська нація і українська держава ніколи не були такими об’єднаними, як зараз", - сказав він.

При цьому Порошенко заперечив тезу, що Дніпро ділить Україну на схід і захід – з обох берегів українську державу люблять однаково.

"І порозуміння серед українців ми досягнемо дуже швидко. Свято пам’яті та примирення (8 травня - ред.) – це свято, яке дає нам усі можливості згадати наших героїв, наших ветеранів, які під час Другої світової війни захистили світ від нацизму. І примирення тоді уже відбулося – між Україною і Німеччиною, між країнами, які були по різні сторони барикад. Але це свято також не зменшує важливості Дня перемоги, коли ми віддаємо шану ветеранам", - підкреслив Президент.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ