Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Українцям хочуть непомітно «обрізати» субсидію, – «Наш край»

Запровадження максимального розміру субсидії, яка надаватиметься на послугу з утримання будинків, є несправедливим та вкотре вдарить по кишенях українців. Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак, коментуючи відповідну ініціативу Мінрегіонбуду, повідомитла прес-служба партії «Наш край».

За його словами, пропозиція встановити максимальний розмір субсидії, яка надається на утримання будинків, на рівні 3,52 грн/кв.м, є несправедливою та вдарить по кишенях українців. «З 1 липня мешканцям багатоповерхівок, які не визначаться з формою управління будинком, місцева влада призначить управителя. На сьогодні жодним чином не обмежений тариф, який може бути встановлений таким управителем. Це може призвести до ситуації, коли субсидія покриватиме лише незначну частину витрат людей, усе решта доведеться сплатити самостійно», – зазначив Олександр Мазурчак.

На думку співголови партії «Наш край», такий підхід є дискримінаційним, оскільки на сьогодні тариф на утримання будинків часто перевищує запропонований Мінрегіонбудом розмір, досягаючи в окремих випадках 13 грн/кв.м. «Система субсидіювання населення за послуги ЖКГ покликана допомогти найбільш незахищеним верствам населення в умовах зростання тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому ми пропонуємо уряду закріпити верхню межу вартості послуг за утримання та управління будинком, яку не зможе перевищувати управитель. На цьому ж рівні має надаватися субсидія», – повідомив він.

«Уряд має визначитися, на чиєму він боці – комунальних олігархів чи громадян», – підсумував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, раніше «Наш край» виступив з ініціативою відтермінувати принаймні на півроку запровадження норми про обов’язковість призначення управителя виконавчим органом місцевою ради тим багатоповерхівкам, мешканці яких не визначаться з формою управління до 1 липня 2016 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ