Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українцям масово затримують видачу біометричних закордонних паспортів

Після оголошення безвізового режиму України із країнами ЄС українці масово почали подавати документи на оформлення закордонних біометричних паспортів. Однак у міграційній службі відбуваються суттєві затримки щодо терміну виготовлення документу.

Як повідомили у міграційній службі, сьогодні дійсно є затримки у видачі закордонних паспортів.

"Ці затримки є тимчасовим явищем, оскільки спричинені тимчасовим стрімким зростанням попиту на паспорти. Туристичний сезон + безвіз = кількість оформлюваних документів зросла у кілька разів. Вже сьогодні спостерігаємо тенденцію до суттєвого зниження попиту, отже найближчим часом повернуться до норми і строки видачі. 

Спільно з Поліграфкомбінатом "Україна" намагаємося мінімізувати незручності через затримки видачі документів - міграційна служба обробляє всі звернення, що надходять на адресу гарячої лінії, натомість Поліграфкомбінат "Україна" здійснює закупівлю додаткового обладнання для персоналізації паспортів для уникнення затримок видачі у майбутньому",- зазначено у повідомленні.

"Не слід планувати подорож за кордон, не маючи на руках діючого паспорта, зокрема, не купуйте авіаквитки без паспорта, бо це суперечить правилам авіаперевезень. Паспорт видається на 10 років, отже відкладати його оформлення на останній момент не варто", - застерігають у міграційній службі.

Додамо, у соцмережах люди публікують дописи про затримку оформлення паспортів. Також часто нарікають на те, що у міграційній службі беруть кошти за терміновість виготовлення паспорта, однак таки не виконують свої зобов'язання.

Своєю історією у Facebook поділилась Іванна Байдак.

Також у коментарях дівчина повідомляє, що отримання паспорта було терміновим.

Заплатила 800 грн за прискорене виготовлення. Пройшло 3 тижні, а його ще нема", - йдеться у повідомленні.

фото: ФБ Ivanna Baydak

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ