Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укренерго: споживання антрациту на ТЕС зменшилося удвічі

За тиждень роботи енергосистеми України у режимі тимчасових надзвичайних заходів вдалося знизити витрати антрацитового вугілля на теплових електростанціях більше ніж удвічі. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки директора​ ДП "НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук у оприлюдненому прес-службою компанії, передає УНН.

"Завдяки заходам на виконання рішень уряду вдалося скоротити споживання дефіцитного антрацитового палива більше ніж удвічі. Ми розраховували на 40% економії, коли робили наші попередні розрахунки, фактично ми витрачаємо цього палива вдвічі менше, ніж витрачали б без введення цього надзвичайного стану. Без урахування Луганської станції, яка працює в острівному режимі, інші електростанції, які працюють на вугіллі цієї групи, спрацьовують в середньому лише 7-8 тис. тонн на добу", - повідомив він.

З його слів, це дає можливість стверджувати, що "ми гарантовано зможемо пройти осінньо-зимовий період і до закінчення опалювального сезону без обмежень споживачів, без відключень. "У разі, звичайно, якщо не стануться якісь технологічні порушення", - уточнив він.

"Вдалося підняти виробіток Енергоатому... В середньому за цей тиждень щодобово частка Енергоатому у виробництві електроенергії перевищила 60% і досягла майже 63% у загальній структурі генерації", - розповів В.Ковальчук.

При цьому він запевнив, що енергосистема України працює стабільно.

"Що стосується подальших кроків,.. у випадку, якщо не буде вирішено питання постачання вугілля, то у будь-якому разі, рано чи пізно, система може стикнутися з дефіцитом електричної енергії і тому дуже багато буде залежати від наших споживачів, наскільки ви будете ощадливі, виконувати рекомендації, настільки менше буде ймовірність, що когось торкнуться такі неприємні явища, як відключення електроенергії", - додав очільник Укренерго.

Нагадаємо, Міненерговугілля затвердило баланс електроенергії на березень з урахуванням надзвичайних заходів.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ