Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укріплювати Грибовицьке сміттєзвалище планують почати з понеділка

З понеділка, 13 лютого, на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочнуть протиаварійні роботи з укріплення дамби та очистки інфільтрату. Про це сьогодні, 8 лютого, на прес-конференції у Львові, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Минулого року наше комунальне підприємство «Збиранка» тричі отримало відмову на отримання дозволу щодо продовження робіт з укріпленню дамби. Частина робіт має бути виконана на землях Малехівської сільської ради. Ми говорили з сільським головою, депутатами, щоб нам дали цю можливість, але вони категоричні, що жодного метру землі не виділять.

Проте внаслідок візиту віце-прем’єр-міністра Кістіона і зустрічі з фахівцями, ми знайшли варіант, як це питання можна врегулювати. 

Отож, до кінця тижня ми плануємо отримати дозвіл на початок протиаварійних робіт. Я мав розмову з керівником Державної архітектурно-будівельна інспекція України, і якщо ми отримаємо цей дозвіл,то з понеділка відновимо роботу на Грибовичах стосовно противно-аварійних робіт», – прокоментував Андрій  Садовий.

Нагадаємо, що 2 лютого, Львівщину з робочим візитом відвідав віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон. Під час поїздки на Львівський міський полігон твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі, відбулась зустріч з громадськістю. 

Під час зустрічі Володимир Кістіон зазначив, що зараз є нагальні до вирішення два важливі питання: виположення тіла полігону і будівництво підпірної стінки, а також очистка інфільтратів.

«Якщо ми оперативно не зробимо протиаварійні роботи по інфільтрату, через місяць тут буде жах. Якщо ми не почуємо один одного, то будемо мати гіршу проблематику, ніж маємо зараз. Ваша делегація була у Вінниці. Повірте, ситуація, яку ми застали, була не краща, ніж тут, але якщо ми почуємо один одного, то обов’язково крок за кроком цю проблему вирішимо. Перше – це треба відкачати інфільтрат, бо буде катастрофа, потрібно підсилити дамбу. Також треба відновити роботу інфільтраційної станції. Ситуація зрозуміла, ми сьогодні порадимось, що з цим робити далі. Але підкреслю, що знайти правильне рішення можна лише спільно: місто, уряд, область», - зазначив під час спілкування з мешканцями Грибович Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

Кістіон в Грибовичах: Без протиаварійних робіт по інфільтрату, через місяць тут буде жах

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ