Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укроборонпром" розпочав ротацію керівного складу своїх ключових підприємств

Державний концерн “Укроборонпром” розпочав ротацію керівного складу своїх ключових підприємств. Це практика європейської системи менеджменту в секторі безпеки. Про це повідомили в прес-службі Укроборонпрому.

Діяльність директорів підприємств оцінюється відповідно до виконання ними KPI (ключових показників ефективності), які передбачають фокус на результаті, а не на процесі, наявність стратегічного мислення, забезпечення соціальних стандартів для працівників, інвестиції у наукову діяльність та виробництво.

«Назвіть ще хоча б одну державну структуру України, де ефективність менеджменту вимірювалась за допомогою KPI та відбувалась зміна керівних кадрів саме за таким принципом? Щорічний моніторинг ефективності роботи топ-менеджменту є стандартною бізнес-практикою. На початку року директор бере на себе певні зобов’язання з виробництва, фінансових показників, впровадження соціальних стандартів. Виконав – молодець, можеш розраховувати на подальший кар’єрний ріст. Не виконав – дякуємо, але на твоє місце має прийти інший, більш вмотивований керівник», – зазначили в «Укроборонпромі».

Така бізнес-модель не лише створює здорову конкуренцію, а також допомагає мінімізувати корупційну складову, адже чіткі критерії оцінки ефективності керівників створюють для них зовсім інші мотивації.

«Ми нічого не вигадували, просто взяли той інструмент, який працює в успішних західних компаніях та перенесли його на наші реалії. КРІ прописані у контрактах директорів наших підприємств, у них є чіткі цілі на рік, яких необхідно досягти», – додали у державному концерні.

За результатами перших моніторингових оцінок, визначено ротацію керівництва 14 підприємств, це біля 25% від ключових підприємств, серед них ДП “Житомирський бронетанковий завод”, ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова”, ДП “КБ “Артилерійське озброєння”, КП “Науково-виробничий комплекс “Іскра” та інші.

Нагадаємо, що за підсумками кількох останніх років «Укроборонпром» виконав 100% Державного оборонного замовлення (ДОЗ).

Втілення сучасних бізнес-практик управління дозволило державному підприємству значно підвищити виробничі, фінансові показники, зміцнити позиції на міжнародному ринку. А також – якнайшвидше розробити та поставити на серійне виробництво низку сучасних видів озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ