Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКРОП опитує мешканців Нового Роздолу щодо сміттєвого заводу

1 березня у Новому Роздолі "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" розгорнуло намети і розпочав опитування мешканців щодо їхньої думки про побудову сміттєпереробного заводу на території "Сірки". Про це повідомила прес-служба партії. .

Депутат Львівської обласної ради з Нового Роздолу від партії УКРОП Галина Сич зазначила: «Керівництву Уряду чи області перш ніж пропонувати ділянку для побудови заводу, слід було дізнатися думку про це у мешканців Нового Роздолу. Тому робимо те, чого не зробив наш Уряд чи обласна влада – опитуємо думку місцевої громади».

Зараз у Новому Роздолі звучать різні думки з цього приводу. Частина громади погоджується, що за умови прозорого конкурсу, європейського підходу ідея заводу має право нам життя, частина ж - категорично проти. Підливають масла в вогонь й політики, які збурюють ситуацію та намагаються заробити якісь політичні бали.

Заступник міського голови Нового Роздолу Андрій Цюра наголошує: «Проводячи опитування, ми не агітуємо за ту чи іншу позицію, ми лише хочемо вивчити думку громади – чи вона хоче, аби будували сміттєпереробний завод, чи полігон з вивезення твердих побутових відходів чи сміттєсортувальну лінію. Наші партійці у Яворові організували таку ж акцію, коли стало відомо що у Яворівському районі може "вирости" сміттєвий завод. Тоді вдалося завдяки рішенню громади зупинити наміри влади розмістити там завод».

Мета міської влади Нового Роздолу, - зазначає заступник міського голови, – вивчити думку громади стосовно вирішення господарських питань території Нового Роздолу. Була думка про те, щоб на території "Сірки" вснановити сміттєсортувальну лінію для потреб громади Нового Роздолу і довколишніх сіл, які у майбутньому мають стати об'єднаною громадою зі 40 тисячами мешканців.

Нагадаємо, що напередодні Тарас Батенко звернувся до прем’єр-міністра з вимогою заборонити будівництво сміттєпереробного заводу поблизу Нового Роздолу на Львівщині. Також депутати міської ради на позачерговій сесії прийняли рішення звернутися до керівництва держави, щоб заборонити спорудження сміттєспалювального, сміттєпереробного заводу у Новому Роздолі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ