Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Укрпошту» переговорили в Публічне акціонерне товариство

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян підписав Наказ про створення Публічного Акціонерного Товариства «Укрпошта». Це відбулось під час спільного брифінгу Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна та Генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, який відбувся 16 лютого 2017 року в Міністерстві інфраструктури, повідомили у відомстві.

«Саме сьогодні ми перегортаємо важливу сторінку історії «Укрпошти» як державного підприємства і розпочинаємо нову – як публічного акціонерного товариства. Фахівці Міністерства інфраструктури України, Фонду державного майна та «Укрпошти» провели велику спільну роботу, і сьогодні я підписав Наказ про створення Публічного Акціонерного Товариства «Укрпошта» та новий Статут. Таким чином, «Укрпошта» - третя велика державна компанія після «Нафтогазу» та «Укрзалізниці», яку було корпоратизовано», - наголосив Володимир Омелян. Міністр також заявив, що наступним кроком має стати формування професійного Правління та незалежної Наглядової Ради, вільних від будь-яких політичних впливів.

За словами Міністра, Міністерство інфраструктури змінює підхід до управління державними активами: «Зміна управління має дати нову якість, в першу чергу, для користувачів послуг».

Володимир Омелян також підкреслив, що має відбутись публічне обговорення проекту Закону «Про поштові послуги»: «Ми налаштовані на публічне фахове обговорення проекту закону «Про поштові послуги». Я думаю, ми почнемо це у березні місяці, запросимо операторів ринку, вітчизняних і іноземних фахівців, для того, щоб в результаті ми мали якісний закон».

Генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський представив стратегічний план розвитку компанії на найближчі п’ять років. Він передбачає послідовні кроки з реформування та збільшення ефективності роботи компанії. Зокрема, повернення своєї частки ринку поштово-логістичних послуг, розвиток перспективних сервісів та послуг, джерела надходження інвестицій для оновлення компанії, поліпшення фінансових показників «Укрпошти». Ігор Смілянський також представив оновлену команду керівництва «Укрпошти».

Основні настанови від Міністерства, озвучені Володимиром Омеляном: «Укрпошта» має повернути свої позиції на ринку операторів поштових послуг. «Укрпошта» має усміхатися не тільки споживачам послуг, а й працівникам підприємства: якість сервісу та умови праці співробітників мають бути покращені. Великий успіх досягається низкою простих і вчасних рішень. Комп’ютеризація відділень, запровадження цифрових технологій для зменшення черг та збільшення контролю за поштовими відправленнями – обовязкові кроки».

Володимир Омелян також наголосив, що Міністерство вітає запровадження відкритих конкурсів на посади керівників регіональних відділень: «Це рішучий і правильний крок, який дасть «Укрпошті» нову кров і нові сили».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ