Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укрзалізниця" перетворюється у тромб економіки

Акціонерна держкомпанія "Укрзалізниця" не встигає виконувати всі заявки бізнесу на перевезення промислових вантажів залізницею і перетворюється на "тромб" національної економіки, стримуючи нарощування виробництва замовниками її послуг. Про це під час засідання уряду заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, коментуючи плани щодо подальшого розвитку держкомпанії.

Зокрема, УНІАН цитує Володимира Омеляна: "Щодо ситуації з перевезеннями – це серйозне питання. Ми маємо реалізувати заявки бізнесу. Ситуація реально критична, з дорожнім роботам ми маємо виконання заявок на 15-20%... З перевезень зерна, з перевезень вугілля – 50%. Ми фактично перетворюємо "Укрзалізницю" в тромб економіки, тому що компанії (замовники послуг "Укрзалізниці"), не маючи транспортної складової, не нарощують виробництво", - сказав він.

Як вважає Омелян, для вирішення цієї проблеми компанія має скерувати основні інвестиції на розвиток інфраструктури залізничного сполучення. "Основні інвестиції "Укрзалізниця" має здійснювати в інфраструктуру, де істотно впала швидкість та оборотність. Її якість не відповідає вимогам часу", - заявив міністр.

Додамо, що за словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, у другому півріччі у Львівській області значно зменшились обсяги робіт з ремонту і будівництва доріг через те, що на Укрзалізниці бракує вагонів,щоб доправляти будматеріали.  
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ