Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укрзалізниця" відправила у рейс новозбудовані вагони

Сьогодні, 4 вересня, у перші рейси відправляться три новозбудовані пасажирські вагони, які Укрзалізниця отримала на минулому тижні, - прес-служба "Укрзалізниці".

Вагони мають низку конструктивних відмінностей та вдосконалень, які зроблять подорож більш комфортною. Наприклад, вперше в пасажирському поїзді пасажири зможуть використовувати сучасний кавовий апарат, який пропонує великий вибір напоїв. Загалом у цьому році пасажирський парк Укрзалізниці поповниться новими 27 класичними купейними вагонами та ще 11 СВ.

По одному новому вагону включено до складу наступних поїздів: № 81/82 Київ – Ужгород (вагон № 10), № 49/50 Київ – Трускавець (вагон № 7), № 11/12 Київ – Новоолексіївка (вагон № 10). Станом на 10:00 у нові вагони продано понад п’ятдесят місць. Пасажири цих вагонів першими перевірять нові стандарти подорожі з Укрзалізницею.

Як розповів член правління ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Михальчук під час прийомки вагонів, цей рухомий склад більш досконалий, адже були враховані побажання пасажирів: «Сподіваюся, що нові вагони сподобаються пасажирам, особливо ті новації, які ми передбачили для їх зручності, – це додаткові розетки, вікна з можливістю провітрювання. Загалом уже у цьому році Укрзалізниця розпочне розроблення проекту нового вагона, що відповідатиме міжнародним сучасним стандартам та вимогам і відрізнятиметься від того рухомого складу, до якого ми звикли. За сприятливих обставин пасажир побачить новий вагон через 1,5 – 2 роки».

«Зміна якості та філософії пасажирських перевезень – один із ключових напрямків роботи менеджменту Укрзалізниці. І придбання нових вагонів – сигнал для всіх, що Укрзалізниця змінюється не лише на словах. Думаю, пасажири цих вагонів будуть приємно здивовані рівнем комфорту», – розповів директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків.

 Довідка:

Пасажирський вагон призначений для перевезення 40 пасажирів зі швидкістю руху до 160 км/годину та може експлуатуватися на електрифікованих та неелектрифікованих залізницях. Вагон обладнаний кліматичною системою, двома вакуумними туалетами замкнутого типу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ