Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрзалізниця запроваджує сучасні стандарти постільної білизни для поїздів

Укрзалізниця запроваджує сучасні стандарти постільної білизни для поїздів, - прес-служба Укрзалізниці.

Відтепер у поїздах Укрзалізниці всі застарілі ватні матраци та пір’яні подушки поступово будуть замінені на вироби із сучасних матеріалів, що відповідають вимогам гігієни та рекомендовані лікарями. Усі ці норми передбачені новим документом, що затверджений рішенням правління ПАТ «Укрзалізниця» 22 березня 2017 року.

«Порядок строку служби та списання окремих предметів постільних речей та м’якого знімного інвентарю пасажирського вагона», – так називається документ, яким регламентовані вимоги до якості, характеристик, термінів служби та навіть ваги й розмірів виробів для екіпірування пасажирських вагонів. «Розробці цього документу передувала низка консультацій і досліджень, що проводилися на регіональних філіях, опитування пасажирів та вивчення сучасних тенденцій. Попередні норми вже давно застаріли та не відповідали вимогам часу. За новим порядком зможемо купувати сучасні вироби», – розповів директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків.

За словами Ігоря Романківа, новими нормами передбаченні суттєві зміни до якості інвентарю для екіпірування поїздів: «Зокрема, замість ватних матраців та пір’яних подушок, верблюжих ковдр, якими пасажирам було незручно користуватися, а залізничникам – складно за ними доглядати, з’являться сучасні вироби з синтетичними наповнювачами. Такі вироби не накопичують вологу, легкі, не збирають пил та рекомендовані лікарями як гіпоалергенні». Зміняться і рушники в поїздах – махрові замість бавовняних та лляних. Такі рушники можна використовувати 2 роки замість одного, що дозволить заощаджувати кошти.

Також при розробці нових стандартів враховувалися й економічні чинники: буде купуватися якісна та сучасна продукція, термін експлуатації якої буде подовжений. За підрахунками спеціалістів, економічний ефект при заміні предметів знімного інвентарю пасажирських вагонів складе понад 17 млн грн.

Довідка

Нагадаємо, що наприкінці минулого року та початку цього ПАТ «Укрзалізниця» здійснює масштабне оновлення постільної білизни та іншого інвентарю пасажирських вагонів. Станом на 17.03.2017 регіональні філії ПАТ «Укрзалізниця» вже отримали понад 128,5 тис. нових комплектів постільної білизни, близько 13 тис. матраців, 18 тис. літніх ковдр та інше. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ