Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрзалізниця запустила в рейси дві модернізовані електрички

Станом на сьогодні, 8 вересня, на маршрути вже вийшли два модернізовані електропоїзди: №668, що забезпечує перевезення пасажирів на напрямку Фастів – Ворожба – Фастів та № 7246, що перевозить пасажирів на напрямку Львів – Трускавець – Львів, - прес-служба "Укрзалізниці".

Роботи з модернізації виконувалися на ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод», який у стислі терміни зумів повернути поїзди в експлуатацію, - повідомив член правління ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Михальчук.

  Під час проведення модернізації змінюється не лише інтер’єр та екстер’єр поїзда, а й проводиться низка технічних удосконалень. Зокрема, в електричках замінюються деякі деталі та агрегати на сучасні. Також встановлюється сучасне світлосигнальне обладнання на головних вагонах, електронні маршрутні вказівники на лобових частинах головних вагонів та інше електрообладнання.

 «Щодо зручності пасажирів, то в модернізованих електричках встановлені нові герметичні вікна з сонцезахисними ролетними шторами. Сидіння – також абсолютно нові й тому більш зручні. Відремонтовані системи вентиляції пасажирських салонів вагонів та кабін машиністів. У ході ремонту всі нагрівальні елементи та вентиляційні агрегати замінено. Завдяки цьому поїздки електричкою будуть більш комфортними та приємними», - розповів Сергій Михальчук.

За 8 місяців 2017 року капітальним ремонтом та модернізацією з подовженням терміну служби оновлено 8 складів електропоїздів (40 секцій). До кінця року залізничники таким чином оновлять ще 8 складів.

Такий ремонт рухомого складу дозволяє залізничникам економити кошти галузі. За словами Сергія Михальчука, виконання капітального ремонту однієї секції електропоїздів, яка складається з двох вагонів коштує близько  8,7 млн грн. А вартість нового електропоїзда при нинішньому курсі валюти складає 440-450 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ