Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

УКУ на Форумі видавців презентує видання Інституту екуменічних студій

Від 13 до 17 вересня у Львівському палаці мистецтв, під час 24-го «Форуму видавців у Львові», відвідувачі зможуть придбати видання Інституту екуменічних студій УКУ, повідомили в УКУ.

Саме під час Форуму на стенді видавництва УКУ вперше можна буде придбати книгу президента ІЕС отця-доктораІвана Дацька «У пошуках єдности і правди: Вибрані твори». Ця публікація – це збірник праць особистого секретаря патріярха Йосифа Сліпого, близького співпрацівника та канцлера блаженнішого Мирослава-Івана Любачівського та довголітнього члена Спільної міжнародної комісії для богословського діялогу між Римо-Католицькою і Православною Церквами. Книга призначена для істориків, богословів та всіх, хто цікавиться історією УГКЦ та екуменізмом.

Друге видання Інституту екуменічних студій, яке зможе придбати допитлий читач, - «Фотієва схизма: історія і легенда» Франтішека Дворника. Переклад з англійської мови здійснив Роман Скакун. Ця книга призначена не лише для богословів, а й для широкого кола читачів – тих, хто цікавиться справою єдності всіх християн.

Вже третє видання книги «Йосиф Сліпий. Спомини» також буде доступний на стенді  видавництва УКУ. Третє видання, видане в ювілейному 125-році з дня народження  Йосифа Сліпого, побачило світ уточненим, виправленим і доповненим меморандумом о. Йоганнеса Віллебрандса, який опублікований мовою оригіналу та в українському перекладі.  Це видання здійснене за редакцією президента Інституту екуменічних студій УКУ отця-доктора Івана Дацька та доктора Марії Горячої.

Довідка.

Зазначимо, що видання Інституту екуменічних студій неодноразово були нагороджені як найкращі книги Форуму. Зокрема, у 2014 році «Йосиф Сліпий.  Спомини» отримала відзнаку «Краща книга Форуму видавців», а  минулого року серед найкращих книг Форуму переклад твору  «Флорентійський собор» о. Джозефа Гілла посів 16-те місце.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ