Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

UMC знаходиться в постійному діалозі зі Львівською міськрадою при встановленні базових станцій - Вікторія Тренковська

Експерт відділу  зовнішніх відносин компанія UMC Вікторія Тренковська на заяви міського голови Андрія Садового щодо конфлікту мобільних операторів та міської влади при встановлені базових станцій мобільного зв’язку зазначила “Гал-info”: „UMC   знаходиться в постійному діалозі з Львівською міськрадою з приводу встановлення базових станцій. Окрім того, базові станції, введені UMC в експлуатацію, відповідають всім вимогам законодавства. Що стосується фінансового аспекту, то UMC є одним з найбільших в Україні платників податків (більше 3,5 млрд гривень в 2005 році), сумлінно сплачуючи всі податки, збори та нарахування, передбачені законодавством. Крім цього, компанія займає активну соціальну позицію і робить великий внесок в рішення соціальних проблем України, зокрема, західного регіону. У даний час ані закони, ані інші нормативні документи, не передбачають вимог, які висуває Львівська міськрада. UMC неодноразово доносила свою позицію до представників міськради, зокрема, під час „круглих столів”, які проводить виконком Львівської міськради.”
Також Вікторія Тренковська стверджує, що створення додаткових бар’єрів розвитку мереж мобільних операторів насамперед спричинить шкоду мільйонам користувачів мобільного зв’язку, які не зможуть отримати послуги відповідної якості. Сьогодні, коли ринок швидко зростає, забезпечити найвищу якість послуг, до чого прагне UMC, можливо тільки при швидких темпах розвитку мережі. Будівництво мережі - це додаткові робочі місця, збільшення податкових вливань в бюджет і надання жителям країни послуг високої якості.
Нагадаємо, сьогодні на засіданні виконкому ЛМР йшлося про  виконання протокольного доручення міського голови щодо питання встановлення мобільних вишок і класифікації цього процесу, як будівництва. Зокрема, про те, що мобільні оператори не зважають на владу міста. Місце встановлення мобільних  вишок визначається централізовано, без врахування  того, чи вона буде розташована біля дитячого садка, чи біля лікарні. Окрім того, у правилах встановлення зазначено, що довкола не можуть  будуватися  будівлі  вище 20 метрів. „Мобільні оператори не тільки не радяться з містом щодо місця встановлення вишок, а й диктують свої умови. Це відбувається через те, що, приїжджаючи до Львова, оператори вже мають погодження всіх київських структур, включаючи пожежників і санепідемстанцію. І коли санепідемстанція Львова забороняє встановлення вишки, то вони посилаються на висновки центральної санепідемстанції”, - зазначив під час засідання Львівського міськвиконкому начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР Микола Шкурган.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ