Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Універмаг «На ринку» не продали, але інші 9 об`єктів будуть приватизовані

Cьогодні, 7 березня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про приватизацію дев’яти об’єктів спільної власності територіальних громад області. Питання приватизації ще одного об’єкту – універмагу «На ринку» (м. Львів, пл. Ринок, 32) депутати відклали. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Це питання викликало бурхливе обговорення та навіть блокування роботи сесії. Думки депутатів розділилися.

Депутати фракцій «Свобода», «Самопомочі», Радикальної партії Олега Ляшка вимагали продати приміщення на аукціоні і заявили, що продаж його шляхом викупу орендарем – це злочин перед громадою.

Після тривалої наради з головами фракцій саме цей пункт - про продаж універмагу «На ринку» - вирішили відкласти. Водночас створити тимчасову комісію, яка має визначити спосіб приватизації універмагу.

Питання приватизації способом викупу приміщень на пл. Ринок, 32 активно лобіювала фракція БПП, яка наполягала на потребі збільшення коштів бюджету розвитку, щоб скерувати 50% виручених коштів на реконструкцію Львівського перинатального центру.

Заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин заявила, що якщо таке приміщення продати з аукціону, то можна буде виручити більше коштів.

Також вона наголосила, що цікавість викликає те, що програвши суд щодо цього об’єкту, управління майна ЛОР не подало касацію.

За словами голови фракції «Самопоміч» Інни Свистун, викуп орендарем не може передбачати реальну ціну об’єкту. Вона заявила, що місто продає майно на площі Ринок за 5-10 тис. доларів за квадратний метр.

Депутат від Радикальної партії Михайло Ковалик заявив, що неприпустимо віддавати об’єкт на площі Ринок у Львові за 1 тис. дол. за метр квадратний.

Натомість підтримував це питання голова бюджетної комісії Олег Домчак (БПП). Він наголосив, що у ради немає іншого виходу, адже справа може перейти у суди. Окрім того, терміново потрібні кошти на перинатальний центр.

В результаті тривалого обговорення об’єкт зняли з голосування.

Відповідно, депутати проголосували за приватизацію способом аукціону двох об’єктів – нежитлові будівлі у Миколаївському районі (с. Гірське, вул. Горішня, 54) площею 70,4 кв.м та нежитлові приміщення у Львові на вул. Чернігівській,14.

Також депутати затвердили перелік об’єктів, які реалізують способом конкурсу КП ЛОР «Самбірська міська друкарня» у Самборі (1 562,7 кв.м) та нежитлові приміщення у Миколаєві (бульвар Проектний, 4а).

На приватизацію способом викупу виставили нежитлові приміщення у с. Нагуєвичі Дрогобицького району (площа – 51,8 кв. м.), та три об’єкти у Львові: на вул. Січових Стрільців, 3 (32,9 кв. м), на вул. Городоцькій, 2 (80,3 кв. м), на вул. Винниченка, 1 (33,8 кв. м), на вул. Шевченка, 311 (230,5 кв. м). Усіх їх продадуть, відповідно, нинішнім орендарям – ФОПу Бараняк Г. В., ФОПу Білоусова Г. К., ФОПу Флис Т. М. та ТзОВ «На розі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ