Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УНП і НРУ думають, як створити нову партію, – Юрій Костенко

Українська народна партія та Народний Рух України працюють над спільною угодою щодо формування коаліції правих політичних сил. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив лідер УНП Юрій Костенко.

„В угоді ми напрацюємо наше бачення мети, принципів діяльності коаліції та механізми управління і організаційну структуру правиці. Питання назви та лідерства – це третьорядні питання. Метою утворення коаліції правих політичних сил ми бачимо спільний похід на парламентські вибори. Правиця повинна стати самодостатньою політичною силою, а не обслуговувати владу”, – сказав Юрій Костенко.
За словами лідера УНП, існує юридична проблема, оскільки коаліція правих політичних сил має намір створити єдину політичну силу, а законодавство цього не передбачає.
„Українська народна партія, Народний Рух України, ВО „Свобода”, УРП „Собор”, Конгрес українських націоналістів та ще одна-дві правих партії мають намір створити у майбутньому єдину політичну силу. У законодавстві не передбачено механізму об’єднання двох партій. Єдиний шлях – це саморозпуск, а потім створення нової політичної сили”, – сказав Костенко.
Він висловив переконання, що коаліційна угода буде укладена до кінця цього року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ