Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Упродовж січня-вересня до загального фонду зведеного бюджету Львівщини надійшо 1 млрд 996 млн грн

Упродовж січня-вересня 2010 року до загального фонду зведеного бюджету області надійшов 1 мільярд 996 млн. грн. податків, зборів і неподаткових платежів, що становить 68,1 відсотка до річного плану. Про це, під час засідання Колегії Львівської ОДА заявив заступник голови ЛОДА Геннадій Дмитренко. За його словами, річні розрахункові показники Міністерства фінансів України за доходами виконані на 72 відсотки. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Він наголосив, що дані третього кварталу свідчать, що в області загалом спостерігається тенденція до нарощування бюджетних доходів.

«Середньомісячні надходження податків і неподаткових платежів у липні-вересні цього року зросли порівняно з середньомісячними надходженнями І півріччя більше, ніж на 22 млн. грн. Проти відповідного періоду 2009 року надходження до загального фонду бюджету області за 9 місяців поточного року зросли на 185,2 млн. грн. або 10,2 відсотка, тоді коли на 1 липня зростання становило 7,3 відсотка, тобто майже на 3 відсоткові пункти менше», - зазначив він.

За словами заступника голови ЛОДА, виконання планових показників відбувається достатньо стабільно.

«Як і в першому півріччі, більша частина міст і районів забезпечила виконання плану мобілізації платежів до місцевих бюджетів за 9 місяців. Зокрема до загального фонду обласного бюджету за січень-вересень надійшло податків і неподаткових платежів в сумі 472,8 млн. грн. або 73,6 відсотка до річного і 103,7 відсотка дев'ятимісячного планів, а порівняно з відповідним періодом минулого року на 48,7 млн. грн. або 11,5 відсотка більше», - додав Г. Дмитренко.

Водночас він звернув увагу голів РДА і мерів міст на необхідність вчасного виконання доручень голови Львівської ОДА, а також на вчасне виконання планових показників надходжень до бюджету.

«Залишається менше двох місяців до завершення бюджетного року. Немає часу на зволікання. У стислі строки необхідно надолужити втрачене, використовуючи можливості, про які йшлося, забезпечити виконання доходної частини місцевих бюджетів та профінансувати передбачені видатки на соціальні виплати та інші невідкладні витрати, створити належну базу для бюджету 2011 року», - підкреслив Г. Дмитренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ