Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УПЦ КП закликала учасників і противників Маршу рівності утриматися від насильства

УПЦ КП виступає проти гомосексуалізму, однак віруючих утриматися від ненависті та упередженості. Про це сказано у заяві Української православної церкви Київського патріархату щодо Маршу рівності, який має відбутися у Києві 12 червня.

У цій заяві УПЦ КП виступає проти гомосексуалізму та одностатевих шлюбів, заявляє про те, що це є гріх.

"Насправді ж такий гріховний потяг не є ні вродженою особливістю певної людини, ні варіантом нормальної статевої поведінки. З релігійної точки зору одностатева сексуальність є наслідком особистого вільного, але помилкового, вибору людини та проявом глибоко вкоріненого у ній гріха", - сказано у заяві.

УПЦ КП також зазначає, що це стосується і тих, хто схвалює гомосексуалізм.

"Ми не виступаємо за дискримінацію осіб, які вважають себе гомосексуалістами, але ми категорично проти того, щоби гомосексуальний спосіб життя й поведінка трактувалися як природні, нормальні та корисні для суспільства й особистості", - сказано у заяві.

Водночас УПЦ КП наголошує, що віруючі не мають і не повинні мати ненависті або упередженого ставлення до осіб, які мають гомосексуальні схильності.

"У зв'язку з оголошеними на 12 червня цього року в Києві публічними акціями прихильників пропагування нормальності одностатевих відносин, а також акцій протесту проти цього, закликаємо всіх до незастосування насильства. Ми категорично відкидаємо заклики до насильства і навіть кровопролиття, як не згідні з духом Євангелія", - заявляє УПЦ КП.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ