Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Урожай у п’ять тонн канабісу викрила СБУ на Кіровоградщині

Як повідомили в прес-центрі СБ України, величезний врожай нарковмісних конопель вагою у п’ять тонн виявила у Голованівському районі Кіровоградщини Служба безпеки України спільно з поліцією та під процесуальним керівництвом прокуратури.

Троє місцевих мешканців, раніше вже судимих за торгівлю наркотиками, культивували марихуану елітних сортів, використовуючи останні здобутки агрономії. Після збору врожаю канабіс сушили у спеціально обладнаних сушарнях, подрібнювали та фасували. Щоб не викликати підозри односельців, наркоділки обнесли плантацію високим парканом.

Під час обшуку оперативники спецслужби вилучили у зловмисників кілька тисяч одиниць висушеної, подрібненої та розфасованої марихуани, для транспортування якої правоохоронцям знадобилося кілька вантажівок.

Такий урожай за цінами «чорного ринку» міг принести понад 15 мільйонів гривень прибутку. Також правоохоронці виявили у наркодилерів гранати РГД-5 із запалами, травматичні пістолети та револьвер, велику кількість набоїв різного калібру та магазини до автомата Калашникова.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ