Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд Франції приймає рішення виділити кошти і допомогти Львову – Садовий

Наступного тижня вже буде розуміння того, якими будуть протиаварійні роботи на полігоні у Грибовичах. Це буде концепція від французів, тому що вони сьогодні взяли цю ділянку на себе. Цього року ми розпочнемо рекультивацію сміттєзвалища за такою технологією, яку нам запропонують. Про це сьогодні, 24 березня, в інтерв’ю «Zaxid.net» заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

На цьому полігоні у Грибовичах знаходяться мільйони тонн сміття і, в принципі, треба докласти цю гору, щоб її рекультивувати. Чим це докладати? Докладати сміттям, як в усьому світі, бо це безпечно і нормально? Мешканці громади Малехова кажуть: «Ні, ні, ні, ви нам землю везіть туди!». Але це вартує в три-чотири рази більше. Моя задача у тому, щоб цей полігон закрили, нормально рекультивували, і це вже була історія.

Починаємо будувати завод, на це потрібно два роки. Якщо нам зараз держава запропонує ділянку під новий полігон, але реальну, не фейкову, щоб зробити полігон не тільки для Львова, а й для Яворівського району, Пустомитівського, Камянко-Бузького, Жовківського, то ми готові у це вкласти кошти. Щоб розпочати, треба 6-8 місяців, щоб нам не заважали. Потрібно, щоб ми мали угоди щонайменше на рік, аби могти безперебійно вивозити сміття і не створювати небезпеку для життя львів’ян. Бо насправді це є небезпека, всі дуже серйозно схвильовані. Знаєте, на 26-му році незалежності ніхто у страшному сні не міг подумати, що таке може бути.

Наступного тижня французи мають представити концепцію: по-перше, ми чітко дамо графік усіх робіт до кінця цього року, що ми маємо зробити. Щоб львів’яни це мали перед собою. Ми повинні показати світло в кінці тунелю. Це насправді велика допомога: уряд Франції приймає рішення виділити кошти і допомогти Львову.

А що наш уряд? Може стояти збоку і казати: «Та Садовий поганий!». Я знаю, який я є! Я вас прошу – не заважайте, ми ж не просимо від держави грошей. Ми просто просимо зняти блокаду з міста. Не знущайтеся над львів’янами і львів’яни вас будуть шанувати і поважати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ