Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Уряд має невідкладно проаналізувати стан справ у всіх галузях економіки

Президент України Віктор Янукович дасть доручення Кабінету Міністрів за результатами зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації профспілок України. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Ці доручення зараз вже підуть Кабінету Міністрів, і я попередив Азарова, щоб завтра вже на Уряді все це було розглянуто. Завтра, негайно», - сказав Глава держави під час зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації профспілок України.

«Ми проаналізуємо стан справ практично по всім напрямкам і по всім тим галузям, в яких у нас сьогодні є найбільша проблема. Якщо подивитись на спад виробництва, він найбільше відбувся в експортоорієнтованих галузях економіки», - зауважив Президент.

Як зазначив Глава держави, проблеми в економіці викликані не лише світовою економічною кризою, а й незадовільним менеджментом керівників Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Програма активізації економіки не запущена. Наслідок - не передбачено ті заходи, які, я сказав би, пом’якшили б негативні наслідки», - сказав Президент.

Крім того, Віктор Янукович розкритикував діяльність Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Програми, які підготовлені, які треба сьогодні вже запускати, і треба, щоб вони починали працювати в будівництві житла, не запущені. Вони очікують, умовно кажучи, коли прийде ефективний керівник і почне працювати над цим питанням», - зазначив він.

Глава держави також висловив незадоволення роботою Міністерства промислової політики. «Міністерство промислової політики, на жаль, не запрацювало. В чому там причини - кадрові причини чи організаційні, але воно сьогодні не працює», - сказав він.

Під час зустрічі голова профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості Василь Мойсюк, зокрема, розповів, що представники профспілки досі не змогли зустрітися з Міністром.

«З того часу, як Ви підписали Указ про створення Міністерства промислової політики, на сьогодні вони не розвернули роботу», - зазначив В.Мойсюк, звертаючись до Президента.

Голова Наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимир Приходько під час зустрічі зазначив, що Кабінет Міністрів має допомогти виробнику залізничного транспорту у вирішенні питання імпорту продукції до Російської Федерації.

«Ми звертаємось до Кабінету Міністрів, щоб отримати підтримку, щоб це була рівна розмова. З нами особливо розмовляти не хочуть у Російській Федерації. Одна справа - підприємство, а інша - Кабінет Міністрів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ