Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд схвалив програму інформування громадськості про НАТО

Сьогодні, 28 грудня, на своєму засіданні Уряд схвалив розроблену Держкомтелерадіо Державну програму інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки. Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

Відтепер програма має бути затверджена указом Президента України. Основною її метою є підвищення рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри до НАТО, як до інституції, що відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки.

У проекті Програми враховано попередній досвід виконання Державної програми інформування громадськості з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2004 – 2007 роки та Державної цільової програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2008 – 2010 роки. Основна відмінність програми на 2017-20120 роки в тому, що попередні ставили за мету ознайомити українців з НАТО, і українці самі мали зробити висновок, добре це для України чи ні. «Ця ж програма ставить собі іншу мету - вона інформуватиме українців під кутом зору не доцільності, а необхідності вступу України до НАТО, бо це гарантуватиме Україні не тільки військову, а й інформаційну, економічну і політичну безпеку», - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

До підготовки програми були залучені провідні експерти та інституції НАТО, громадські організації, діяльність яких пов’язана з євроатлантичною інтеграцією. Важливою особливістю програми є її направленість на регіони України, де відбуватиметься переважна більшість запланованих заходів. До реалізації окремих заходів Програми передбачається залучати фінансові можливості вітчизняних і міжнародних бізнесових організацій, фондів, неурядових організацій тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ