Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд спрямував близько 88 млн грн на відновлення мостів у Донецькій області

Сьогодні 13 липня Уряд своєю постановою вніс зміни до переліку інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися у 2016 році за рахунок ДФРР. Зміни, серед іншого, включають додатковий перелік проектів по Донецькій області на загальну суму 105,5 млн грн. Зокрема на відновлення мостів у регіоні виділено майже 90 млн грн. Таку пропозицію вніс «з голосу» на розгляд на засіданні Кабінету Міністрів України Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Про це повідомила прес-служба Мінрегіонбуду.

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що до переліку проектів Донецької області увійшли проекти будівництва, реконструкції та капітального ремонту мостових переходів у Донецькій області, пошкоджених внаслідок терористичних дій в зоні АТО, на загальну суму близько 88 млн грн.

«Так, понад 17 млн грн спрямовано на будівництво мосту на автомобільний дорозі державного значення Красний Лиман - Артемівськ – Горлівка (км 28+044), понад 36 млн грн - на капітальний ремонт мосту на автодорозі державного значення Красний Лиман - Артемівськ – Горлівка (км 12+488), понад 33 млн грн - на будівництво мосту на автомобільній дорозі державного значення Київ – Харків – Довжанський (км 675+378), а також майже 1,9 млн грн - на реконструкцію автодорожнього металевого мосту через р. Залізна Балка по вул. Залізній, с-ще Новгородське м. Торецьк», - повідомив Геннадій Зубко. 

Він зазначив, що загалом, з прийняттям цієї  постанови Урядом буде спрямовано   2,87 млрд гривень Державного фонду регіонального розвитку. «Це майже 96% від усієї суми коштів ДФРР. На місцях вже ведеться активна робота, і кожна область відповідно до поданого проекту реалізує реконструкцію та будівництво доріг, розвиток соціальної інфраструктури тощо», - зазначив Геннадій Зубко.

Довідка.

Загальний обсяг Державного фонду регіонального розвитку на 2016 рік становить 3 млрд грн. Розподіл коштів Фонду здійснено за критеріями, визначеними статтею 241 Бюджетного кодексу України, зокрема: 80 відсотків коштів – відповідно до чисельності населення, яке проживає у відповідному регіоні; 20 відсотків коштів – з урахуванням рівня соціально-економічного розвитку регіонів відповідно до показника валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу (для регіонів, у яких цей показник за 2013 рік складає менше 75 відсотків середнього показника по Україні).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ