Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Уряд вніс зміни у порядок призначення житлових субсидій

В кінці серпня цього року Уряд вніс зміни у порядок призначення житлових субсидій. Управління соціального захисту пояснює, що ці зміни уточнюють порядок обчислення сукупного доходу та встановлюють інші соціальні нормативи споживання газу. Окрім того, відкориговано порядок призначення субсидій тим одержувачам, які мають заборгованість з оплати послуг.
Фото з Корреспондент.net

Уряд прийняв постанову від 18.08.2017 № 609, якою вніс зміни до Порядку призначення та надання населенню субсидій. Основні зміни - такі:

-      сукупний дохід обчислюється за два квартали, що передують місяцю, що передує місяцю, з якого призначається субсидія. Тобто на новий опалювальний сезон 2017/18рр. - з 1 жовтня 2017 року - при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за І і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період - з 1 травня 2018 року - за III і IV квартал 2017 року. Нагадаємо, що для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з нарахованих особам доходів без врахування податку з доходів фізичних осіб.

-      визначено розмір простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, яка не впливає на призначення субсидії на наступний період. Тепер сім’ї, в яких прострочена понад два місяці заборгованість з оплати послуг не перевищує 340 грн. матимуть право на призначення субсидії на наступний період. В разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, субсидія на наступний строк не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує особу.

-      субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації особи та місцем її фактичного проживання.

В управлінні соціального захисту Львівської міської ради зміни прокоментували так: "Можемо прогнозувати, що такі зміни є позитивними для мешканців, оскільки, наприклад, людина минулий рік працювала і отримувала високу зарплату, а вже в цьому році з певних об’єктивних причин не працює і потребує допомоги в оплаті комунальних послуг. Тому не зовсім коректним буде брати минулорічні доходи мешканця, коли він ще працював і міг самостійно сплачувати рахунки тощо. Також варто нагадати, що у травні-червні цього року виникли затримки з перепризначенням субсидій, бо Фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян за І квартал цього року". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ