Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд вирішив докапіталізувати ПриватБанк на 9,8 млрд грн

Урядом прийнято рішення продовжити додаткову капіталізацію ПАТ КБ "Приватбанк". Сума додаткової капіталізації складе 9,8 млрд гривень, передає УНН із посиланням на текст постанови КМУ №89 від 22 лютого 2017 року.

Як зазначено у постанові, 9,8 млрд грн - це залишок суми, передбаченої для капіталізації банку, яка не була здійснена у 2016 році в повному обсязі.

У Кабміні також нагадали, що капіталізація передбачалась на суму до 116,8 млрд. гривень, однак поповнення статутного капіталу банку у 2016 році відбулося на суму 107 млрд гривень. Збільшення статутного капіталу банку відбудеться шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Нагадаємо, мністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що держава планує продати ПриватБанк.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ