Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд виведе з статутного фонду НАК «Енергетична компанія України» державні пакети акцій шести обленерго

Уряд виведе з статутного фонду НАК «Енергетична компанія України» державні пакети акцій шести обласних енергопостачальних компаній, серед яких будуть акції ВАТ „Львівобленерго”. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі КМУ.
Зокрема там повідомили що 26 червня Кабмін з ініціативи ФДМУ прийняв рішення про вивід з статутного фонду НАК «Енергетична компанія України» пакети акцій шести обласних енергопостачальних компаній, які належать державі з метою їх подальшого продажу. Продаватимуться державні пакети акцій таких підприємств як ВАТ «Одесаобленерго», ВАТ «Полтаваобленерго», ВАТ «Прикарпаттяобленерго», ВАТ «Сумиобленерго», ВАТ «Чернигівобленерго» та ВАТ «Львівобленерго».
Державний пакет акцій в зазначених компаніях не перевищує 27%, і як кажуть в уряді продаватимуться ці пакети акцій через те що держава давно втратила контроль над цими підприємствами, і тому їй вигідно їх продати.
50% отриманих від приватизації акцій обленерго коштів піде на оновлення основних фондів електроенергетичних підприємств, які повністю належать державі, решта піде в бюджет, але для того щоб так зробити, говорять в уряді потрібно внести відповідні зміни в законодавство, яке передбачає 100 відсоткову передачу отриманих від приватизації коштів до держбюджету.
НАК «Енергетична компанія України» створена в 2004 році, управляє корпоративними правами держави в електроенергетичних компаніях України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ