Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд визначив умови оплати праці журналістів державних і комунальних ЗМІ

Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив постанову „Про умови оплати праці журналістів державних і комунальних засобів масової інформації”. Нею, зокрема, затверджується Перелік посад журналістів державних і комунальних засобів масової інформації, які прирівнюються до посад керівних працівників, спеціалістів секретаріату (апарату) відповідного органу державної влади або органу місцевого самоврядування та Порядок обчислення стажу роботи для встановлення щомісячної надбавки за вислугу років журналістам державних і комунальних засобів масової інформації та державних інформаційних агентств. Про це повідомив Урядовий портал.

Крім того, постановою передбачається встановлення журналістам державних і комунальних засобів масової інформації інших видів надбавок, доплат, авторських гонорарів та премій відповідно до колективного договору з урахуванням норм генеральної та галузевої угод у межах коштів, передбачених на оплату праці.

Реалізацію акта буде здійснено в межах коштів, передбачених на оплату праці працівників у кошторисах відповідних засобів масової інформації.

Як відомо, на сьогодні права, повноваження, економічні та організаційні засади державної підтримки журналістів визначає Закон України „Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”.

Згідно із статтею 14 Закону заробітна плата керівника редакції друкованого засобу масової інформації, керівника телерадіоорганізації не може бути нижчою від заробітної плати заступника керівника органу державної влади, який є засновником (співзасновником) цього засобу масової інформації. У випадках, коли засновником (співзасновником) засобу масової інформації є орган виконавчої влади чи орган місцевого самоврядування, заробітна плата керівника редакції друкованого засобу масової інформації, керівника телерадіоорганізації не може бути нижчою від заробітної плати заступника керівника секретаріату (апарату) відповідного органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування.

Прирівняння розміру заробітної плати журналіста державного або комунального засобу масової інформації до середньої заробітної плати працівника відповідної кваліфікації та посадового рівня органу державної влади чи органу місцевого самоврядування, який є засновником (співзасновником) засобу масової інформації, здійснюється за методикою та в порядку, які визначаються Кабінетом Міністрів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ