Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Урядовці взялися боротися з рейдерськими нападами на фермерів

Сьогодні, 4 вересня, Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів провів перше засідання робочої групи по роботі антирейдерських аграрних штабів. Про це йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

«Сьогодні нам треба якомога краще координувати роботу оперативних штабів у всіх регіонах України, налагодити взаємодію центральних та місцевих органів для захисту фермерів. Коли аграрії потерпають від бандитів, котрі зазіхають на їхню землю та врожай, то швидкість та якість реагування - це найважливіше», - наголосив Степан Кубів.

Він зауважив, що формування робочої групи дозволить оперативно обмінюватися інформацією з регіонів, координувати дії міністерств, правоохоронних органів та аграрних асоціацій на захист фермерів.

«Я дякую Міністерству юстиції за цю ініціативу, адже фермери часто необізнані з юридичними тонкощами і цим користуються бандити. Тому безоплатні юридичні поради та правова допомога аграріям є незамінними для їх захисту. Важливо також забезпечити належне реагування правоохоронних органів, адже у багатьох випадках це не просто захоплення, а чистий бандитизм”, - зауважив Степан Кубів.

Він наголосив, що треба  якнайширше поінформувати населення у регіонах про існування антирейдерських штабів на базі облдержадміністрацій.

«Антирейдерські штаби, виключаючи мобільні групи, працюють в усіх областях і уже прийняли близько 3000 осіб. Адреси інших пунктів можна знайти на сторінці Мін’юсту. Люди мають дізнатися, що це реальна і безоплатна допомога Уряду, якою вони можуть скористатися максимально близько від дому. Для цього треба вибудувати якісну комунікацію по усій Україні, щоб у найменшому селі фермер знав куди звертатися по допомогу і що він її отримає у найкращій якості”, - прокоментував Степан Кубів.

За результатами засідання робочої групи правоохоронні органи та органи державної влади отримали доручення посилити відповідальність за незаконні рейдерські дії щодо фермерів, а також низку доручень для покращення швидкості та ефективності реагування на випадки незаконних або бандитських рейдерських дій.

Довідка

Антирейдерські аграрні штаби створені з метою надання юридичної, інформаційної та практичної допомоги аграріям для захисту від незаконного захоплення землі та врожаю(рейдерство). Робоча група під головуванням Степана Кубіва включає представників Мінюсту, МВС та Мінагрополітики, а також (за бажанням) представників прокуратури, профільного комітету Верховної Ради та представники Європейської бізнес-асоціації, громадських спілок «Аграрний Союз України» та «Всеукраїнська аграрна рада», Асоціації «Земельна спілка України», Асоціації фермерів та приватних землевласників України та інших аграрних формувань.

Адреси пунктів правової антирейдерської допомоги аграріям можна знайти на сторінці Міністерства юстиції України за посиланням http://bit.ly/2w9fOZ8
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ