Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Усе політичне керівництво РФ оголошено злочинним угрупованням

США оголошують війну всьому російському керівництву і підривають основу існування російських чиновників, які грабують Росію і користуються награбованим на Заході, зазначив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський. Про це пише сайт gordonua.com.

Нові санкції США вдарять особисто по президенту РФ Володимиру Путіну. Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський у колонці для видання "Новое время".

Політолог зазначив, що американці підготували дуже серйозні секторальні санкції, які захоплюють найперше енергетичний і фінансовий сектори РФ, зокрема іноземні компанії, що беруть участь у спільних проектах із Росією.

"Але при всій серйозності цих речей – це дрібниці, порівняно з розділом про персональні санкції щодо практично всього російського керівництва. Починаючи персонально з пана Путіна, якого особисто згадують у законі кілька разів", – підкреслив він.

Піонтковський пояснив, що закон вимагає від фінансової розвідки Сполучених Штатів протягом 180 днів надати інформацію про активи російського керівництва, які є на Заході.

"По суті, уся ця інформація відома фінансовій розвідці. Ідеться про їх публічне оприлюднення, про заморожування цих коштів і застосування до їхніх власників, навіть непрямих (адже зрозуміло, що ні на яких активах немає імені Путіна...), законодавства США про боротьбу з відмиванням коштів, здобутих злочинним шляхом", – підкреслив він.

Політолог додав, що до цього з політичних причин американці не були готові в такий спосіб загострювати відносини з Кремлем.

"Це удар у саму серцевину російської політичної системи. Це не тільки загроза активам російської верхівки зі списку Forbes 100 російських мільярдерів. Це загроза активам тих, кого не згадано в таких списках, загроза всьому політичному керівництву країни. Не всі ще зрозуміли, що ж насправді сталося. Усе політичне керівництво РФ оголошено злочинним угрупованням", – зазначив він.

Він звернув увагу, що санкційний закон проти Росії, Ірану і Північної Кореї не передбачає аналогічних заходів для іранського керівництва і глави КНДР.

"Хоча вони і закінчені мерзотники, але не тримають своїх активів на Заході. І весь їхній спосіб життя, медицина, освіта дітей, нерухомість, дружини, коханки – усе це не пов'язане із Заходом. Вони не вразливі до такої міри, як російська верхівка. Тобто, цей закон оголошує війну всьому російському керівництву, називаючи їх злочинцями, і підриває саму основу їх існування, яка полягає в тому, що вони грабують у Росії, а накопичують і користуються цими ресурсами на Заході", – підсумував політолог.

25 липня Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про нові санкції щодо Росії, Ірану і КНДР. 27 липня за нього проголосував Сенат.

За даними Bloomberg, президент США Дональд Трамп підписав закон уранці 2 серпня.

Документ скорочує максимальний термін ринкового фінансування російських банків, що наразі під санкціями, до 14 днів, а для компаній нафтогазового сектору – до 30 днів. Також президент США може застосувати санкції до осіб, які мають намір вкласти в будівництво російських експортних трубопроводів понад $5 млн на рік або $1 млн одноразово.

Закон зобов'язує президента США заздалегідь погоджувати з Конгресом будь-які пом'якшення або скасування санкцій. Глава Білого дому не зможе зняти обмежувальних заходів особистим указом, як це було раніше.

28 липня у відповідь на санкційну політику США російська сторона вирішила призупинити з 1 серпня використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному Бору. Крім того, США запропоновано скоротити кількість американських дипломатів на території РФ, узгодивши їх із кількістю російських дипломатів у США. Росію будуть змушені покинути 755 співробітників дипломатичних місій США, заявив Путін.

gordonua.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ