Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Усі 72 кандидати у нардепи підпишуть зобов’язання про створення коаліції із БЮТ — Ярослав Кендзьор

Блок «Наша Україна – Народна Самооборона» завершив збір підписів під зобов’язанням увійти до складу однойменної фракції та підписати коаліційну угоду з БЮТ. Зобов’язання підписали 69 з 72 народних депутатів, обраних за списком Блоку до Верховної Ради України шостого скликання. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба Блоку.
Не поставили свої підписи Іван Плющ, Ігор Кріль та Василь Петьовка.
«Я переконаний у тому, що зобов’язання про створення демократичної коаліції підпишуть усі 72 кандидати у народні депутати України від нашого блоку, навіть ті, які ще до цього часу цього не зробили. Вся справа у тому, що Іван Степанович Плющ зараз вирішує чи йти йому у народі депутати України чи залишатися секретарем РНБО. Цілком можливо, що він складе свої повноваження на користь РНБО і йому не треба навіть буде підписувати цей документ, а замість нього це зробить наступний кандидат у нардепи по виборчому списку», — зазначив у коментарі «Гал-info» кандидат у народні депутати від Блоку Ярослав Кендзьор.
«Всі 72 кандидати у народні депутати підпишуть зобов’язання щодо формування демократичної коаліції з Блоком Юлії Тимошенко, я в цьому переконаний», — додав пан Кендзьор.
Нагадаємо, угода про об’єднану опозицію укладена 24 лютого 2007 року між «Нашою Україною» та БЮТ, передбачає створення у Верховній Раді шостого скликання коаліції у складі цих двох політичних сил.
Міжпартійна угода від 2 серпня 2007 року про створення Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» містить заборону на створення коаліції за участі Партії Регіонів та КПУ.
15 жовтня керівники «Нашої України – Народної Самооборони» та БЮТ В’ячеслав Кириленко і Юлія Тимошенко парафували текст майбутньої коаліційної угоди.
31 жовтня Президент України Віктор Ющенко закликав усіх, хто ще не підтримав демократичну коаліцію своїм підписом, зробити це якнайшвидше. «Я попросив би тих колег, які ще не підписали декларацію на персональному рівні, зробити це якнайшвидше», - заявив Президент України.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ