Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Усі комунальні служби працюють в інтенсивному режимі, - Ірина Маруняк

Станом на 07.00 ранку у Львові працювало 76 одиниць снігоприбиральної техніки. Використано для посипання вулиць і хідників 480 м куб піскосуміші. Вчора протягом дня до прибирання було залучено 67 одиниць техніки, використано 311 м куб піскосуміші. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірину Маруняк.

«Зараз ми працюємо в інтенсивному режимі. Цієї ночі місто прибирало 76 одиниць техніки. Ми використали 480 м2 піскосуміші. З самого ранку і зараз працює 2234 двірники. Залучаємо техніку ЛКП. До прикладу, зараз працює 23 одиниці техніки, зокрема трактори. У ночі прибирали місто механізовано. Багато техніки було залучено. І на ранок магістральні дороги були розчищені добре. Тому щодо виїзду транспорту зауважень не було.

Щодо хідників, то зараз по цьому ведуться роботи. Активно розчищаємо внутрішньо будинкові квартали, двори, тротуари і зупинки», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, вчора в 20.00 год відбулася координаційна нарада щодо прибирання міста та запобіганню виникнення надзвичайної ситуації під керівництвом заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства. У склад штабу входять голови районних адміністрацій, керівники ШРП, начальники комунальних відділів, начальник управління транспорту і начальник управління надзвичайних ситуацій. Обговорювалося питання прибирання міста в нічний період часу. Сьогодні о 08.00 год відбулося чергове засідання штабу. Підбивали підсумки роботи в нічний період часу та проговорили як потрібно організувати роботу продовж дня. Відповідно сьогодні о 18.00 год знову буде засідання штабу, де підбиватимуть підсумки роботи за день.

«Також зафіксовано 2 падіння дерев у Залізничному районі: на вул. Любінській і вул. Городоцькій. На вул. Любінській дерево вже розкрижували і забрали, а на вул. Городоцькій також працюють комунальні служби. Зону відповідальності і провини по цих випадках буде встановлювати поліція», - додала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, вчора у Львівській міській раді відбулась координаційна нарада для запобігання виникнення надзвичайної ситуації під головуванням заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака. Прийнято рішення, що з 22.00 год на прибирання міста від снігу в посиленому режимі мала виїжджати снігоочисна техніка, з 04.00 год було заплановано задіяти двірників. Також визначено місця для відстоювання великогабаритного транспорту. Поліція не впускатиме такий транспорт у місто. Всіх водіїв просять звертатись на «гарячу лінію міста» за номером 15-80, у разі критичних ситуацій, в місті чергуватимуть тягачі.

Як повідомили голови районних адміністрацій, станом сьогодні на ранок у місті працювало 2234 двірників. У Галицькому районі до прибирання хідників було залучено 297 осіб, у Шевченківському – 425, у Залізничному – 322, у Франківському – 487, у Сихівському – 531, у Личаківському – 172.

Загальна кількість техніки, яка буде задіяна для прибирання міста в зимовий період, - це 141 одиниця. З них 120 одиниць – це техніка ШРП районів, 21 одиниця – це техніка, яка є в Сихівському районі. Її обслуговує приватна компанія, яка виграла тендер.

Також цього року закуплено нову техніку: 5 піскорозкидувачів МАЗів і 2 тракторці. На це було виділено 10 млн. грн. На нову техніку встановили GPS-трекери.

Закуплено 15 тис. м3 піскосуміші. Частина її є на базі в ШРП, решта буде довозитися. Окремо ще закуплено сіль, щоб була змога зробити більш концентровану піскосуміш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ