Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Усі порушники законодавства про працю компенсують суспільству завдані збитки

Усі порушники законодавства про працю компенсують суспільству завдані збитки, - Урядовий портал.

Міністерство соціальної політики звертає увагу на те, що з початку 2017 року набрав чинності Закон України від 06.12.2016 № 1774-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”, яким приведено поняття мінімальної заробітної плати у відповідність до європейської практики та міжнародних норм. Зазначеним Законом визначено відповідальність за недопущення інспектора до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні, а також за виявлені під час перевірки факти порушень.

За перший місяць 2017 року відповідними службами виявлені факти порушення трудового законодавства роботодавцями у різних областях України. Серед найпоширеніших порушень зафіксованих інспекторами є неналежне оформлення трудових відносин з працівниками, незадовільні умови праці на підприємствах та порушення правил безпеки на виробництві.

За оперативною інформацією Державної служби України з питань праці, нещодавно у Київській області було проведено перевірку в одній з організацій, яка займається благоустроєм територій у Київській області. За результатами перевірки було виявлено численні порушення та складено протокол про адміністративне правопорушення відносно керівника підприємства, а відносно організації винесено постанови про накладання штрафу. Матеріали перевірки стосовно посадових осіб цієї організації, в діях яких вбачаються ознаки кримінального правопорушення, направлено до місцевого відділу поліції для вжиття передбачених Законом заходів.

Міністерство наголошує, що недотримання норм законодавства про працю призводить до порушення прав робітників, тінізації доходів населення та ухилення від сплати податків. Це негативно впливає на економічний стан держави, місцевих громад, та шкодить кожному українцю. Тому Міністерство соціальної політики України спільно з іншими органами державної влади і надалі робитиме все необхідне для забезпечення виконання законодавства про працю усіма сторонами без виключення. Натомість, роботодавці, які чітко дотримуються законодавства та забезпечують усі законні права працівників, не мають підстав для хвилювання щодо проведення перевірок та розміру штрафних санкцій, адже до відповідальності притягатимуться лише порушники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ