Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Усіх членів Львівського ОВК викликали в суд на допит

У Львівському обласному адміністративному суді продовжується слухання справи за позовом "Самопомочі" проти ОВК. Після технічної перерви судді постановили рішення викликати як свідків усіх членів ОВК, що голосували 6 жовтня за відмову політичному об'єднанню "Самопоміч" в праві відкликати Андрія Болкуна з кандидатів в депутати.

Після технічної перерви, що була призначення на ранковому судовому засіданні, головуючий суддя Сасевич О.М. ухвалив рішення викликати до суду всіх членів ОВК, що були присутні під час голосування 6 жовтня.

Зазначимо, що політичне об'єднання "Самопоміч" звернулось до суду в зв’язку з відмовою ОВК ухвалити рішення про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна. На думку представників "Самопомочі", неприйняття ОВК рішення про відкликання свідчить про її, комісії, бездіяльність.

В той же час представники Львівської обласної виборчої комісії під час судового слухання зазначили, що вони проводили голосування, однак рішення не набрало потрібної кількості голосів.

Нагадаємо, під час судового засідання Андрій Болкун подав клопотання про винесення окремої ухвали про скерування матеріалів справи до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України, в зв’язку, на його думку, фальсифікацією протоколу конференції партії "Самопоміч". "Оскільки 5 жовтня, за моєю інформацією, конференції обласного осередку "Самопомочі" не проводилось, то вона не могла ухвалити жодного рішення. Тому рішення, яке "Самопоміч" подала - про моє відкликання як кандидата - сфабриковано. Я прошу судів винести окрему ухвалу про скерування матеріалів справи до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України", - звернувся до судді Андрій Болкун.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ