Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Успішні педагоги Львова можуть отримати по 25 тис. грн премії

Сьогодні, 4 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив порядок визначення переможців у рамках реалізації Програми «Успішний педагог» на 2017 рік з внесеними під час обговорення правками, передає кореспондент Гал-інфо.

Згідно з внесеними правками, виконком вирішив, що цього року вчителі, працівники дошкільних та позашкільних закладів освіти мають право самостійно висувати свою кандидатуру на участь у Програмі «Успішний педагог».

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, це дасть можливість педагогам самовиражатися та розвиватися. Відповідно, їм не потрібно буде шукати рекомендації в колег.

«Може бути таке, що у вчителя є не зовсім хороші стосунки з директором. А може бути і так, що сам директор школи визначає, хто з педагогів подається на конкурс», - сказав Андрій Садовий.

Начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик зазначила, що 50 вчителів, 40 працівників дошкілля і 10 працівників позашкільних установ можуть прийняти участь у конкурсі. Вони повинні подати документи до 1 жовтня.

Вона пояснила, що претендентів на участь у програмі висуває педагогічний колектив, батьківська громада, учнівський колектив навчального закладу. Тепер, відповідно до правок, і сам претендент може себе висунути як кандидата.

Педагоги будуть презентувати свою роботу на конференції навчального закладу, участь в якій беруть учні, вчителі, батьки, а також члени комісії. Після цього шляхом голосування визначаються претенденти на участь у програмі, які вже після голосування готують аналітичні матеріали, передають їх на розгляд комісії, пізніше співбесіди і визначення переможців.

Андрій Садовий попросив максимально донести цю інформацію до педагогів міста.

«Ми ввели нову традицію в Україні. Насправді ніде в Україні, в жодній школі нема такого прецеденту, коли є можливість отримати, фактично, додаткову нагороду в розмірі 25 тис. грн на руки. Це, насправді, та сума, яка дає можливість купити хороший комп’ютер, купити хороші підручники. Вчитель, який випромінює енергію, вчить дітей, повинен мати компенсаторний механізм», - сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, програма «Успішний педагог» діє у Львові вже третій рік. Переможець програми отримує  винагороду в сумі 25 тис. грн. Цього року таку премію можуть отримати 100 найкращих педагогів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ