Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Успішний старт соснівського «Рочина»

Соснівський «Рочин» успішно стартував у новому, десятому за ліком, чемпіонаті Львівщини з футболу серед команд Прем’єр-ліги. Команда Володимира Підкіпняка на виїзді впевнено обіграла бронзового призера минулорічного чемпіонату «Кар’єр» з Торчиновичів – 2:0. За «Рочин» прем’єрний гол провів нападник Андрій Кохман. Ще один гол на рахунку Миколи Богданова. Останній забив з пенальті.

Матч у Торчиновичах для  «Рочина» був особливим з кількох причин: у період зимового міжсезоння команда за ініціативи її президента Ігоря Смолинця повернулася до славної назви «Рочин», а відтак матч проти «Кар’єра» був першим офіційним поєдинком під новою-старою назвою для соснівчан. Окрім того, склад команди зазнав суттєвих кадрових змін, тому у стартовому складі команди очікувалася поява одразу кількох дебютантів. Забігаючи наперед, варто відзначити, що своєю грою у Торчиновичах вони залишили непогане враження, один з гравців, а саме Андрій Кохман, став героєм поєдинку, однак висновки про їхню гру робити наразі, мабуть, що рано.

Незважаючи на ідеальну футбольну погоду, стан газону у Торчиновичах не дозволяв обом командам грати у швидкий та комбінаційний футбол. Головний тренер «Рочина» Володимир Підкіпняк одразу на передматчевій установці попередив гравців своєї команди, що на цьому полі не можна грати у середній пас, дозволив виконувати лише короткі та довгі передачі.

Ще до початку гри не особливо складно було передбачити, що багато футболу  вболівальникам побачити не вдасться, оскільки на полі буде дуже багато чоловічої боротьби і багато чого у такій грі вирішуватимуть стандарти. Це був саме той випадок, коли на такому полі індивідуальний клас того чи іншого гравця був не визначальним. Головне для кожної з команд було виграти центр поля, більшість єдиноборств і проявити самовіддачу.

Якщо відверто, то з цим завданням гравці «Рочина» впоралися на відмінно. У кожному з таймів «Рочин» краще виглядав за свого суперника і в плані боротьби, і в плані створення гольових моментів. Хоч і кілька неприємностей у матчі біля воріт Анатолія Коваленка у матчі виникло, однак гості за увесь матч створили вдвічі, а то й втричі більше за свого суперника. Традиційно активними на вістрі атаки були Кохман та Дева. Протягом усього поєдинку дуже активними були Цюпка та Яструб. Моментами непогані атаки своєї команди доводилося в’язати Богданову.

Хоч і перший тайм матчу завершився без голів, дебютну 45-хвилинку команда Володимира Підкіпняка може занести собі до активу. «Рочин» більше контролював м’яч, а що найголовніше вигравав більше єдиноборств і створив більше небезпеки. Особливо запам’ятався ефектний, проте неточний удар через себе у виконанні Андрія Деви.

Старання гравців «Рочина» таки увінчалися успіхом у другому таймі. У цьому епізоді за гостей зіграв стан газону, оскільки після удару з гострого кута від Кохмана м’яч дещо зрикошетив від газону і дезорієнтував кіпера Кар’єра Олександра Красносельського. Останній свою команду виручити не зміг, а відтак на 60-ій хвилині матчу «Рочин» отримав солідну ігрову та психологічну перевагу.

При рахунку 1:0 команда Володимира Підкіпняка могла грати уже «за результатом». Незважаючи на це, гравці «Рочина» при першій кращій можливості бігли вперед і шукали можливості забити ще. Зміцнити власну перевагу гравцям «Рочина» вдалося на 76-ій хвилині, коли Максим Болкіт заробив пенальті. У цьому епізоді захисник «Кар’єра» обрізав рукою гостру передачу у штрафному майданчику, а пенальті чітко реалізував Микола Богданов.

До слова, вихід на заміну юного Болкіта підсилив гру «Рочина» в атаці. Команда Володимира Підкіпняка ні на секунду не ставала грати «за результатом», а робили все для того, щоб потішити своїх вболівальників ще одним забитим голом.

Що цікаво, при рахунку 2:0 на користь «Рочина» гравці «Кар’єра» в одному з епізодів влучили у стійку, після чого ледь не пропустили втретє. Після грубої помилки центрального оборонця гравці «Рочина» не змогли реалізувати вихід 3 в 2.

Фінальний свисток арбітра Романа Брандибури зафіксував цілком справедливу перемогу «Рочина» у дуже і дуже непростому матчі. Наступної неділі «Рочин» розпочне свої виступи у другому колі чемпіонату України серед аматорів. Проти «Агробізнесу» з Волочиська, що у Хмельницькій області, команда зіграє у Черновограді на стадіоні «Шахтар». Початок матчу у неділю, 9 квітня, о 16:00. Вхід – вільний.

Прем’єр-ліга Львівщини. Перший тур

"Кар'єр" Торчиновичі - "Рочин" Соснівка 0:2 (0:0)

2 квітня. Стадіон: "Кар'єр" Торчиновичі

Арбітр: Роман Брандибура

Асистенти арбітра: Андрій Смольський, Анастасія Янтуріна

Резервний арбітр: Олег Патик

Спостерігач ФФЛ: Орест Шмигельський

Голи: 0:1 - Кохман Андрій, 60; 0:2 – Богданов Микола - з пенальті, 76

"Кар`єр" Торчиновичі: Красносельський Олександр; Сидорко Віталій; Свінціцький Роман (Владичак Андрій, 85); Шпирка Роман; Пульків Остап; Шафранський Сергій; Сало Віталій; Карапінка Іван; Павлів Олег (Василів Василь, 64) (Бабич Олег, 69); Ільків Ігор (Ковельський Юрій, 46); Малецький Назар

Запасні: Сухнацький Мар`ян

"Рочин" Соснівка: Коваленко Анатолій; Домальчук Олег; Ільїн Віталій; Портянко Олександр; Іванишин Павло (Васюта Роман, 90); Богданов Микола; Найдишак Олексій; Яструб Юрій (Семиряк Іван, 90); Цюпка Назар; Дева Андрій (Божик Олег, 87); Кохман Андрій (Болкіт Максим, 70)

Запасні: Мацюра Іван; Грицаль Михайло

Попередження: Сало Віталій, 14; Найдишак Олексій, 15; Богданов Микола, 63; Ільїн Віталій, 69; Свінціцький Роман, 79

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ