Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Усипляння сліпих цуценят – це європейська практика, – зоозахисник

«Усипляння сліпих цуценят – це поширена європейська практика, адже вони є джерелом інфекції», - так прокоментувала ситуацію щодо критики волонтерів на адресу Олега Мацеха, директора ЛКП «Лев», Наталя Вишневська – представник громадської ініціативи «Захист тварин у Львові» та координатор зоозахисної кампанії Національного екологічного центру України.
Фото www.bbc.com.

«Я цілком підтримую те, що Олег Мацех як директор прийняв таку принципову позицію про те, що ЛКП «Лев» не приймає цуценят. Це абсолютно нормальна європейська практика. Тому що цуценята – це висока ймовірність інфекційних захворювань, високий відсоток смертності та витрачання великої кількості коштів на лікування та подолання цих інфекційних хвороб», - розповіла Наталя Вишневська.

Зокрема, Наталя Вишневська розповіла про випадок усипляння цуценят у ЛКП «Лев», що став причиною критики з боку інших зоозахисників:  «Я офіційно написала заяву про те, що я та опікуни, які привели собаку, прийняли рішення приспати цуценят.  Ми на це пристали, тому що ми на власні очі бачимо, що таке зграя тварин, яка хворіє, розмножується та помирає. Тому не хочемо збільшувати кількість безпритульних тварин. Присипляння сліпих цуценят – це гуманна  та поширена практика європейських країн, зокрема практика Любліна»,– додала Наталя Вишневська.

Нагадаємо, що 30 липня відбулась прес-конференція  на якій волонтери критикували діяльність Олега Мацеха на посаді директора ЛКП «Лев», зокрема йшлося про приспання п’яти цуценят 27 червня.

Фото www.bbc.com.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ