Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Усю інформацію про Львів відтепер можна переглянути на одній карті

Інформація про демографічну ситуацію у Львові, генеральний план міста, рівень безпеки у місті, оцінка комфортності життя та інші дані – усе це можна переглянути на одній карті, а точніше скористатися сайтом Геопортал. Про це сьогодні, 14 березня, повідомили автори спецпроекту, передає кореспондент Гал-інфо.

Як розповів Андрій Вишневський, директор ЛКП "Міський центр  Інформаційних технологій", на меті Геопорталу показати показати реальну ситуацію у місті в режимі реального часу. Ця система є відкритою та доступною усім. Унікальна ця карта тому, що розробники накладають кілька шарів інформації на одну карту.

Геопортал створили працівники Сектору геоінформаціних систем ЛКП "Міський центр ІТ"  та компанія "SoftPro". Робота над створенням інтенсивно тривала 7 місяців.

"Геопортал складається із 46 інформаційних шарів, 11 тематичних карт та 120 тис. об’єктів та записів у базі даних", - зазначив Андрій Вишневський.

"Найцікавіші та найунікальніші речі - це поєднання геоінформаційної системи та бази даних про усіх мешканців Львова, які є офіційно зареєстровані.

Також, для прикладу, є карта, яка показує, інформацію, що дітей найбільше проживає у Сихівському районі, а літніх людей  - у центральній частині міста", - наголосив директор ЛКП "Міський центр  Інформаційних технологій".

"Наступним напрацюванням буде доповнення так званого "паспорта міста". Ми публікуємо дані, які стосуються основних характеристик певного будинку – кількість під’їздів, площа будинку та прибудинкової території, кількості квартир та інше. Також невдовзі розробимо карти велоінфраструктури міста, ремонту доріг, маршрутів громадського транспорту", - додав Андрій Вишневський.

За його словами, раз на два тижні автори Геопорталу публікуватимуть нові карти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ